Midt i sagens kerne. Peter Lauge Jensen (tv.) fra Egedal Kommune var en af turguiderne.
Midt i sagens kerne. Peter Lauge Jensen (tv.) fra Egedal Kommune var en af turguiderne.
Foto: due.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se billederne: Især trafikken fyldte på borgermøde i Smørum

Stor interesse for utraditionelt borgermøde om et nyt byområde i Smørum Vest

Først kigger vi på området - så snakker vi om det bagefter.

Sådan var princippet ved lørdagens utraditionelle borgermøde i Smørum. Her er kommunen gået i gang med et lokalplanforslag for et nyt byområde, Smørum Vest, med boliger og erhverv, og alle interesserede var inviteret med.

Det blev i form af først en travetur i det grønne område, med start ved Schæffergården på Kong Svends Vej. Herefter med en orientering og debat i Smørum Idrætscenter.

I flot og skarp sol, men også bidende kulde, gik turen rundt i det 28 hektarer store område, hvoraf de 20.2 er udlagt til bebyggelse, mens 7.8 hektarer er friholdt til grønt og rekreativt område.

Der forventes at blive plads til omkring 160 boliger, omkring 5000 kvadratmeter erhverv samt en ny, integreret daginstitution normeret til 150 enheder. Der er lagt op til rækkehuse i både et og to plan, hvor nogle vil være seniorvenlige.

Hvad med trafikken?

Turen blev ført an af Peter Lauge Jensen og Henrik Wolfhagen fra Egedal Kommune, og der var stor nysgerrighed og mange spørgsmål undervejs.

Spørgsmålene fortsatte i mødelokalerne i idrætscentret. Her var der mulighed for at få svar i fire forskellige workshops:

Vej- og stiforbindelser, rekreative forhold og beplantning, daginstitution og bebyggelse/arkitektur.

Især trafikken blev et gennemgående tema:

“Når der kommer en ny daginstitution, vil det betyde at rigtigt mange biler skal til og fra området”, som det blandt andet blev bemnærket.

Det har kommunen fokus på, lovede Peter Lauge Jensen, der bebudede at se nærmere på mulighederne for at ændre på det overordnede vejnet - blandt andet i form af en direkte vejforbindelse til Kildedal Station. Han understregede flere gange, at borgernes inputs vil blive taget meget alvorligt og indarbejdet i den videre proces.

Andre udtrykte bekymring for højden på byggeriet, støjen fra daginstitutionen og støjen fra motorvejen. Andre udtrykte ønske om et fælleshus ogen parkeringsplads til daginstitutionen, som også kan benyttes af andre end husets brugere.

Lokalplanforslaget er stadig fremtidsmusik. Nu går en høringsfase i gang, og først når lokalplanen er endeligt vedtaget, kan arbejdet gå i gang.

Et løst gæt på et færdigbygget område lyder på omkring 2022.

Trafikken til og fra det nye byområde var et af de spørgsmål der optog sindene mest. ´
Trafikken til og fra det nye byområde var et af de spørgsmål der optog sindene mest. ´
Publiceret: 26. Februar 2018 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt