Søren Pape Poulsen (Kons.) fik i Smørum Kulturhus en snak med blandt andre borgmester Karsten Søndergaard (V) og den konservative partifælle, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, Charlotte Haagendrup.
Søren Pape Poulsen (Kons.) fik i Smørum Kulturhus en snak med blandt andre borgmester Karsten Søndergaard (V) og den konservative partifælle, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, Charlotte Haagendrup.
Foto: due.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se billederne: Pape på besøg i Smørum

Der var ingen løfter om flere betjente til Egedal og Nordsjælland nu og her, da justitsmnisteren kiggede ind i Smørum Kulturhus

De lokale, konservative partifæller stod spændte og klar i skydedøren, da den grå ministerbil rullede op foran Smørum Kulturhus mandag eftermiddag.

Et besøg af justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) var tydeligvis et kærkomment indslag i den kommunale valgkamp. Smilene var brede, da Pape trykkede hånd med de fremmødte, som også talte borgmester Karsten Søndergaard (V).

Men anledningen til besøget var der ikke så meget smil over. Pape kom for at tale om regeringens initiativer mod bander og ungdomskriminalitet, og det kom i stand netop som han har modtaget en fælles henvendelse fra flere nordsjællandske borgmestre.

De udtrykker bekymring for, at bandekonflikten i København dræner politiets ressourcer i kommunerne. Den samme bekymring har mange borgere i Egedal, blandt andet i Ganløse, da antallet af indbrud er støt stigende.

Det fik Lokalavisen til at spørge Pape, hvad han vil svare de nordsjællandske borgmestre og borgerne i Ganløse og Egedal.

Uddanner flere betjente

“Vi tager det her meget alvorligt, men vi er også nødt til at kigge på hvordan ressourcerne blive brugt. Når der bliver skudt i gaderne, er vi nødt til at reagere på det. Men jeg er meget bevidst om, at der så kommer til at mangle politi andre steder. Derfor er vi også ved at uddanne flere betjente, vi har optaget mere end 1.300 på politiskolen de to sidste år. Der skal mere politi til, og det er også det vi arbejder på, så der også kommer bedre politi-dækning i Nordsjælland”, siger Søren Pape Poulsen.

Om de mange indbrud i Egedal siger han:

“Selvfølgelig er politiet til rådighed, men vi må nok også sige, at ved indbrud kræver det næsten en betjent på hvert gadehjørne, hvis det skal undgås helt. Og det har vi jo ikke. Men man skal hjælpe hinanden og ringe til politiet, og politiet tager det her dybt alvorligt. Derfor har vi også særlige nummerplade-scannere og andet ved vores grænser. Så man kan genkende biler, for vi kan se der er mange omrejsende kriminelle, der tømmer nogle huse og kører væk på udenlandske nummerplader.”

“Men nu og her kan du ikke love flere betjente?”

“Forudsætningen for at love det, er jo at de var der. Vi skal have dem uddannet først, og vi har sat gang i en proces, hvor vi de to sidste år alene har uddannet 300 flere politibetjente. Ved finansloven skal vi forhandle videre. Der mangler betjente i Danmark, og det vi kan gøre er at uddanne flere, frigøre dem fra grænsen og få folk hjem i kredsene. Det kan vi forhåbentlig snart se resultatet af.”

Efter interviewet med Lokalavisen gik Søren Pape Poulsen ind til møde med partifæller og andre interesserede. Læs mere i avisens Weekend-udgave.

Publiceret: 03. Oktober 2017 10:13

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt