Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Signaler om nedprioritering af skoler gør Egedal mindre attraktiv for tilflyttere

Signe Mørk Sørensen og Christian Sinding Nellemann, Ved Gadekæret 13, Slagslunde, 3660 Stenløse

Det er ad omveje kommet frem, at 0. klasse er i fare for ikke at blive oprettet på Slagslunde skole efter sommerferien, så byens børn uheldigvis må flyttes til Ganløse. Skolen i vores naboby har et godt rygte, men den daglige logistik kompliceres. Årgangens børn får pludselig deres daglige gang flere kilometer fra hjemmet. Ydermere mister byen megen af sin sammenhængskraft, og eventuelle tilflyttere risikerer ikke at kunne få plads på nogen af skolerne.

Vores familie flyttede til Slagslunde i maj. Det nære lokalsamfund og den lille skole var et vigtigt plus ved landsbyen, som var med til at lokke os netop hertil, da vi flyttede fra København. Store skoler og centraliseret liv kan man få andre steder tættere på byen og jobbet. Hvis vi ikke bevidst havde valgt landsbylivet til, havde Rødovre eller Glostrup på papiret været et ligeså fint valg.

Set med de økonomiske briller, hvis den lange bane er vigtigere end den korte, er unge erhvervsaktive familier som vores vigtige at trække til Egedal. Det gør man ved at sende tydeligere signaler om, at de små lokalsamfund skal udvikles - ikke afvikles. Det gør man ved at have is i maven, og turde satse på, at de små årgange 2011 og 2012 ikke giver et retvisende billede af udviklingen i Slagslunde. Vores fornemmelse er, at sølvbryllupskvartererne netop nu ligeså stille transformeres til 'børnefødselsdagskvarterer'. Os selv, med vores søn fra 2015, og mange andre familier i byen, er eksempler på, at vi vil det lokale. Lokalsamfundet skal nok blomstre, hvis kommunen vælger at støtte op om det. Dette er et opråb om, at Ganløses og Slagslundes kommende 0. klassebørn får lov at blive i deres nærområde. Og en appel til politikerne om at tænke langsigtet og prioritere det lokale skoleliv – der må simpelthen findes en løsning.

Publiceret: 02. Februar 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere