Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Slagslunde Skole – Er ikke blot en skole, men et samlingspunkt for et lille lokalsamfund.

Louise Speiermann, Tranemosevej 6, Slagslunde

”Det vil ofte være de mindstes skolegang, der danner grundlag for et godt socialt netværk - specielt hvis man kommer som ny udefra” – Citat lokal ejendomsmægler.

Det oplevede jeg også, da vi flyttede til Slagslunde i 2005. Jeg kendte ingen overhovedet. Jeg kom fra Østerbro med cafeer og skønne butikker. Så at flytte ud på ”landet”, var noget af en omvæltning, for en nybagt mor.

Efter noget tid mødte jeg flere og flere børnefamilier og mærkede tydeligt det sammenhold, der var i byen – og som stadig er. Jeg forelskede mig hurtigt i den skønne natur, roen og landsbyånden.

Men siden 2005, synes jeg, at serviceniveauet, på skolerne og børneinstitutionerne, er faldet markant. Der er ikke råd til nyttige småting i hverdagen. Og der skal stadig spares på vores børn, både i skoler og børnehaver. Hvorfor går det så galt? Hvor er de langsigtede visioner henne? Kunne man måske se på en udvidelse skoledistriktet? Hvad med at differentiere skolerne, så der er noget for alle? Der er mange muligheder. Det handler blot om, at tænke anderledes.

Slagslunde kæmpede i mange år alene mod en varmetyran, som gjorde det umuligt at sælge boliger.

Det er heldigvis vendt, fordi nogle lokale ildsjæle, gjorde det muligt for alle os andre. Det er det, vi kan i Slagslunde – nemlig, at kæmpe for at vores lille landsby, kan overleve. Og nu er der gang i boligsalget.

Slagslunde skole er der hvor der opstår nye venskaber i små trygge rammer, hvor læring kommer ind via engagerede lærere. Alle kender alle og man ved, at ens barn bliver set og hørt. Med naturen rundt om , er det et fantastisk sted at vokse op, og have sine første skoleår fra 0. – 6 kl.

Da Slagslunde Skole fik musikprofil, passede det lige ind i byens ånd. Børnene oplevede færre konflikter og klasserne fik et bedre sammenhold. Musik skaber glæde, fællesskab og større grobund for læring.

Man mindsker de små lokalsamfunds tiltrækningskraft, ved ikke at fokusere på skolerne og børnehaverne.

Ved at springe en klasse over på skolen. Og dermed fylde to klasser op på Ganløse skole, kommer man til at miste en årgang. Det har stor betydning for lokalsamfundet, skolens ansatte og vil med stor sandsynlighed også ramme SFO.

Hvis man vil udvikle et område nu, og i fremtiden, bør der være en lokal skole, som også har en 0. klasse fra næste skoleår. Og de mange efterfølgende skoleår.

Så endnu engang beder jeg, Børne-og Skoleudvalget og administrationen, om at tænke langsigtet fremfor lige her og nu. Der bruges mange penge på branding af kommunen, men uden visioner for vores børn, skolerne, børneinstitutionerne og små lokalsamfund, vil man som børnefamilie, med stor sandsynlighed fravælge Egedal Kommune.

Publiceret: 02. Februar 2017 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere