DM-pokalen i skolebasket bliver stolt vist frem.

DM-pokalen i skolebasket bliver stolt vist frem.

Balsmoseskolen til tops i basketball

Danmarksmesterskabet i skolebasket blev en kæmpe triumf for Balsmoseskolen i Smørum. Pigerne vandt guld, mens drengene i deres række tog sig af sølvmedaljerne

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Eleverne på Balsmoseskolen i Smørum kan tilsyneladende mere end at læse, skrive og regne. De kan også spille basketball, og det blev i den grad bevist ved torsdagens Danmarksmesterskab i skolebasket, som blev afviklet i Tårnby. Skolen stillede op med et pigehold og et drengehold, og især pigerne viste klassen fra første fløjt. I den indledende pulje fejede de al modstand til side og gik helt som ventet videre i turneringen. Det gode spil fortsatte, og i finalen skulle Balsmose-pigerne prøve kræfter mod Åby Skole ved Århus. Den kamp endte med en flot sejr til Smørum-skolen på 31-25, og dermed kunne pigerne for alvor tage hul på gulddansen og sejrssangene til stor glæde for træner og idrætslærer Thomas Hedeboe. "Vores pigehold var helt suveræne. De spillede syv kampe og vandt dem allesammen. Finalen mod skolen fra Århus blev dog meget mere spændende end cifrene måske viser. Det var en tæt kamp mod en meget stærk modstander, der oven i købet havde ungdoms-landsholdsspillere på holdet", siger Thomas Hedeboe. Drengene ville dog ikke stå tilbage for pigerne. En flot indledende runde med sejre og godt spil blev belønnet med en plads i finalen. Med en sejr ville Balsmoseskolen hente en dobbelt-triumf, men Balsmose-drengene blev løbet over ende af Sankt Annæ Skole fra Amager.

Modtaget med stil

"Vores drengehold gjorde en flot figur hele vejen igennem, og det lå ikke i kortene, at de skulle komme hele vejen til finalen. Det kom de så alligevel via godt spil og god fight, men i finalen var Annæ-drengene en tand skarpere og vandt fortjent. Det må vi være ærlige at sige", lyder det fra Thomas Hedeboe. Nyheden om guld- og sølvmedaljen ved DM blev ikke overhørt af de øvrige elever på Balsmoseskolen. Således vendte basket-spillerne i fredags hjem til en velfortjent hyldest. "Hele skolen har jublet over det her. Der blev spillet "We are the champions" og basket-spillerne har nydt det. Denne oplevelse har stor betydning for vores skole, for det er med til at give fællesskab og sammenhold", siger læreren.

Og der var grund til jubel under hele turneringen. Pigerne vandt samtlige kampe.

Og der var grund til jubel under hele turneringen. Pigerne vandt samtlige kampe.


Pigerne var glade og stolte på det efterfølgende holdbillede.

Pigerne var glade og stolte på det efterfølgende holdbillede.

Publiceret 05 February 2010 03:00

SENESTE TV