Hvis SC Egedal skal opløses, så er det op til medlemmerne på en ekstraordinær generalforsamling. (Arkivfoto)

Hvis SC Egedal skal opløses, så er det op til medlemmerne på en ekstraordinær generalforsamling. (Arkivfoto)

Ærgerlig SC Egedal-formand:

Det ser svært ud

"Jeg vil ikke spå om fremtiden. Det er for tidligt," siger SC Egedals formand Kim Bjørkquist, som er ked af Stenløse Boldklubs beslutning om at forlade fusionen

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

SC Egedal-spillerne tog i går hul på forberedelserne til den kommende forårssæson, hvor målet er at sikre overlevelse i Danmarksserien.
Men den nye cheftræner Thomas Gammelgaard må nok sande, at spillernes tanker i højere grad kredser rundt om den øjeblikkelige situation udenfor kridtstregerne, hvor Stenløse Boldklub har ønsket at løsrive sig fra SC Egedal.
"Selvfølgelig bliver opstarten forstyrret af denne udmelding. Det er ikke optimalt for en ny træner, men jeg tror ikke, at vores førstehold på herre- og damesiden vil være påvirket, når først bolden ruller til foråret. De har sportslige ambitioner og vil gerne optræde på det bedst mulige niveau," siger SC Egedals formand Kim Bjørkquist til Lokalavisen Egedal.
Selvom Kim Bjørkquist gennem noget tid har været bekendt med Stenløses holdning, så kommer udmeldingen alligevel lidt bag på ham.
"Jeg havde ikke troet, at Stenløse ville gå efter en udtrædelse. Det er noget af en udmelding, men havde jeg siddet i deres bestyrelse og været vidne til medlemmernes pres, så havde jeg også kigget på muligheden for at træde ud af det," siger formanden, som stadig mener, at SC Egedal har sin berettigelse som den førende klub i kommunen.

Sammen står vi stærkere

"SC Egedal er efter min mening stadig det bedste for Stenløse og Ølstykke. Sammen står vi stærkere. Det gælder både sportsligt og økonomisk, så jeg er meget ærgerlig over Stenløses beslutning," siger han og fortsætter:
"Sportsligt har vi haft det svært. Det har været op og ned mellem 2. division og Danmarksserien. Sponsor-grundlaget var der ikke i starten af fusionen, og så kan økonomien ikke holde til mere end de resultater, som vi har opnået. Her til sidst er det dog mit indtryk, at vi har fundet melodien. Det går den rigtige vej - også udenfor banen, hvor økonomien er sund. Den nye bestyrelse har arbejdet hårdt, så det er ærgerligt at stå i denne situation."
Kim Bjørkquist og SC Egedals bestyrelse må nu afvente generalforsamlingen i Stenløse Boldklub, men han erkender at fremtiden ser dyster ud for fusionsklubben.

Medlemmer kan lukke ned

"Jeg vil ikke spå om fremtiden efter sommerferien. Det er for tidligt, men lige nu ser det da svært ud. Det er klart, at grundlaget for at køre SC Egedal videre med kun Ølstykke FC ikke er god. Jeg ved heller ikke, hvad DBU vil sige til den løsning, men som formand er det min pligt at undersøge alle muligheder og præsentere dem for medlemmerne," siger formanden og understreger, at SC Egedal kun kan opløses af medlemmerne selv på en ekstraordinær generalforsamling.
"Skal klubben lukkes ned, så skal der være 2/3 af klubbens stemmeberettigede medlemmer tilstede, og 5/6 af dem skal stemme for forslaget om en lukning. Det står i klubbens paragrafer," siger Kim Bjørkquist.

Publiceret 14 January 2015 06:00

SENESTE TV