Det kørte ikke i olie for HØJ, der måtte indkassere et klart nederlag i lørdagens hjemmekamp mod Fredericia. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Det kørte ikke i olie for HØJ, der måtte indkassere et klart nederlag i lørdagens hjemmekamp mod Fredericia. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Nedtur:

HØJ ramte ikke dagen

Fredericia var skarpere og vandt sikkert 33-22 over et til sidst noget modløst hjemmehold

Af
Ove Dystrøm

HÅNDBOLD. Efter en fremragende start på 2017 så kunne HØJ for alvor trække fra i tabellen med en sejr over Fredericia i lørdagens hjemmekamp, men desværre ramte de en af de dage, hvor de kun i perioder matchede modstanderne, og sidst i kampen smed de tøjlerne helt, så Fredericia kunne score kampens sidste fem mål og vinde en alt for stor sejr på 22-33.
HØJ fik en rigtig skidt start på kampen, hvor Emil Bramming lagde ud med at brænde et straffekast, og mens HØJ siden havde svært at finde åbninger i Fredericias kompakte forsvar, så viste gæsterne mere skarphed i den anden ende, så der stod 1-4 efter syv minutters spil, en føring som HØJ skulle trækkes med i resten af halvlegen. Hjemmeholdet fik dog mere gang i scoringerne, så Mikkel Sjøberg kunne reducere til 4-6 midt i halvlegen.
Fredericia bevarede dog føringen, fordi HØJ havde alt for mange tekniske fejl og brændte for mange chancer med afslutninger på træværket. Det blev heller ikke bedre af, at HØJ rendte ind i et par noget hårdt dømte udvisninger, og så skal de endda være glade for de redninger som Peter Nørklit flere gange præsterede. Ved stillingen 5-8 med ti minutter tilbage af halvlegen så smed HØJ’s træner Henrik Kjeldsen timeoutkortet.
Herefter fik HØJ lidt mere gang i deres fløjspil, da Emil Bramming med to mål reducerede til 9-10, og HØJ kunne gå til pause  med 12-13 på måltavlen takket være Kenneth Olsens reducering tre sekunder før pausesignalet.
”Selv om vi ikke spiller en særlig god 1.halvleg, så lukker vi dog af med en succeshistorie, da vi gik over til at spille over med 7 mod 6 og fik scoret i sidste øjeblik, det er positivt, når man har spillet skidt. Vi har svært ved at komme gennem deres forsvar, fordi vi ikke holder de aftaler vi lavet inden kampen, derfor fik vi ikke sat spillet rigtigt op, og fik ikke lagt tryk nok på deres forsvar inden åbningerne, og når vi endelig slap igennem så brændte vi alt for meget”, sagde HØJ-træneren.
Til gengæld fik hjemmeholdet en flot start på 2.halvleg, hvor de på to hurtigere scoringer af Emil Bramming og Kristoffer Jessen for første gang i kampen bragte i front med 14-13, men så rendte HØJ ind i en sværm af udvisninger – tre på otte minutter – og så var den lovende start bombet tilbage med 16-20 på måltavlen. Skarpretter var Fredericias Rune Andersen med fire træffere på få minutter, som voldte HØJ-forsvaret besvær.
Efter endnu en HØJ-udvisning trak gæsterne yderligere fra til 17-24, og så måtte Henrik Kjeldsen igen smide timeout kortet med tolv minutter tilbage. HØJ fik også reduceret til 19-24, men to store afbrændere, der kunne have rystet Fredericia, trak fra i regnskabet. I slutfasen satsede HØJ ved at tage keeperen ud, men denne gang gav det bagslag med et par scoringer i et tomt mål til 19-26, og i kampens sidste tre minutter glemte HØJ at spille håndbold, så Fredericia helt unødvendigt kunne slutte af med fem scoringer til slutresultatet 22-33.
”Vi fik en god start på 2.halvleg, hvor vi kom foran, men vi led vanvittigt under de mange udvisninger, så var det svært for os at finde en rytme angrebsmæssigt. Udvisningerne var helt skævt fordelt, når deres spillere hele tiden slap med gule kort for deres unoder. Til sidst var vi nød til at forsøge med 7 mod 6, men spillerne blev febrilske og kiggede mere på uret end på spillet”, sagde Henrik Kjeldsen efter kampen.
1.division. Herrer: HØJ Elite – Fredericia 22-33 (12-13). HØJ: Frederik Høyer 4, Emil Bramming 3, Kenneth Olsen 3, Mikkel Sjøberg 3, Andreas Hampe 2, Danni Jørgensen 2, Kristoffer Jessen 2, Rune Hedevang 2, Jacob Bønnelykke 1. Fredericia: Rune Andersen 10, Rasmus Søby 6, Kasper Nielsen 5, Jacob Mikkelsen 4, Marcus Rahbek 3, Jacob Lyhne Hansen 2, Jimmi Andersen 1, Søren Emil Jochumsen 1. Udvisninger: HØJ 6, Fredericia 2. Tilskuere 210.

Publiceret 19 February 2017 16:00