Fastelavn i Veksø er garanti for god underholdning. Her bliver der gået til den under sidste års fest. Arkivfoto
Fastelavn i Veksø er garanti for god underholdning. Her bliver der gået til den under sidste års fest. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tradition siden 1910: Stor fastelavnsfest i Veksø

Computerspil er hovedtemaet, når Veksø Fastelavnsklub ruller ud med deres store optog med vogne og tøndeslagning til hest

Er man til fastelavn, et festligt optog og underholdning i form af tøndeslagning til hest, så skal man sætte kryds i kalenderen ud for søndag 26. februar og tage forbi Veksø.

Her er byens fastelavnsklub igen i år klar med et program, der for alvor byder på masser af fest og farver.

"Fastelavn i Veksø er en tradition, som stammer helt tilbage fra 1910. Det er en fest, som er med til at samle byen," siger Finn Lustrup fra Veksø Fastelavnsklub.

Hvert år vælger klubben et nyt tema, og i år har man valgt computerspil som hovedtema.

"Computerspil er nok noget de fleste har prøvet, ikke mindst børn og unge mennesker. Derfor vil der nok være mange genkendelige figurer på vognene og blandt udklædninger af mændene, der er på vognene," siger Finn Lustrup i en pressemeddelelse.

Hornorkester og satire

Efter en paradekørsel i Veksø Bygade søndag morgen kl. 9.00 fortsætter det store optog med dagen igennem at besøge grundejerforeninger, private og gårde i Veksø for til sidst at slutte af med tøndeslagningen til hest i Veksø Bygade cirka. kl. 15.30.

Fastelavnsoptoget består af cirka femten ryttere i røde veste samt fem hestetrukne vogne. Den ene vogn er bemandet med et hornorkester, tre vogne udgør hovedtemaet og den femte vogn, den såkaldte klovnevogn, markerer på satirisk vis en begivenhed fra det forgangne år, eller noget andet genkendeligt.

Publiceret: 16. Februar 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt