Alt tyder på, at politikerne i Egedal Kommune må finde besparelser andre steder end på ældreområdet. Modelfoto
Alt tyder på, at politikerne i Egedal Kommune må finde besparelser andre steder end på ældreområdet. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udvalg ikke i tvivl: Klart nej til ældre-besparelser

Et enigt Social- og Sundhedsudvalg i Egedal Kommune vender tommelfingeren nedad til et nyt spareforslag, der lægger op til ti procent mindre tid til hver enkelt plejebeboer

Som Lokalavisen Egedal kunne beskrive i weekend-udgaven, så har et spareforslag på 2,4 mio. kr. sendt chokbølger gennem ældreområdet i Egedal Kommune.

Men nu tyder alt på, at administrationen må finde besparelserne et andet sted.

Et enigt Social- og Sundhedsudvalg har nemlig besluttet at sige “pænt nej tak” til forslaget, der ville medføre en heftig nedskæring på kommunens plejecentre - svarende til ti procent mindre tid til hver enkelt plejehjemsbeboer.

“Det kan vi på ingen måde nikke ja til, og vi har slet ikke været i tvivl om vores holdning til dette forslag fra administrationen. Der er enighed om, at besparelserne må findes et andet sted,” siger Vicky Holst Rasmussen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hun har stor forståelse for den modstand, som spareforslaget har fremkaldt hos både seniorrådet og pleje-medarbejderne.

Hårdt spændt for

“Jeg kan sagtens sætte mig ind i deres kraftige reaktion. Det er et område, som i forvejen er hårdt spændt for, og hvis de her besparelser skulle føres ud i livet, så ville vi stå tilbage med en kraftig forringelse for både ældre og personale. Det kan vi ikke være med til. De skal i stedet beskyttes, så vi kan sikre et værdigt ældreliv i Egedal. Det gør vi ikke ved at skære yderligere ned,” siger Vicky Holst Rasmussen.

Selvom Social- og Sundhedsudvalget indstiller til økonomiudvalget, at ældreområdet skal slippe for sparekniven, så skal der stadig findes såkaldt “kompenserende besparelser” for cirka 15 mio. kr. i år.

Publiceret: 19. Maj 2017 09:48

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt