Jyllinge Tennis Klub vil gerne ud af ægteskabet med JGI's hovedbestyrelse.
Jyllinge Tennis Klub vil gerne ud af ægteskabet med JGI's hovedbestyrelse.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vedtægter skaber splid i idrætsforening

Jyllinge Tennis Klub vil have muligheden for at melde sig ud af JGI-fællesskabet, men det ønske strider imod foreningens vedtægter. Nu skal tvisten afgøres på en ekstraordinær generalforsamling på onsdag

Der er knas i ægteskabet mellem Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening og under-afdelingen Jyllinge Tennis Klub.

Striden drejer sig om vedtagelsen af de nye vedtægter, som JGI's medlemmer skal tage stilling til på en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften i Jyllingehallen.

I det ene ringhjørne ønsker tennisklubben at have muligheden for at melde sig ud af paraplyorganisationen og tage alle sine aktiver med sig.

I det andet ringhjørne sidder JGI med et ønske om at bevare de nuværende vedtægter, der siger, at en forening ikke kan melde sig ud af organisationen, men i stedet kan søge om at blive nedlagt, mens JGI's hovedbestyrelse får råderet over afdelingens aktiver.

"Vi vil gerne have muligheden for at stå på egne ben, hvis vi ikke føler, at JGI agerer ud fra vores ønsker. Hvis eksempelvis løbeklubben ønsker at melde sig ind under JGI, så kan de åbenbart ikke melde sig ud igen. Det er ikke en moderne måde at drive en forening på. Det ønsker vi at få ændret," siger Per Schjølin, der er formand for tennis-afdelingen.

Færre penge i tilskud

Han understreger, at klubben allerede har ønsket at forlade JGI, men erklæringen blev afvist.

"Efter kommunesammenlægningen med Roskilde har vi ikke fået det ønskede lokaletilskud, som JGI fordeler ud til sine under-afdelinger. Vi har været berettiget til knap 121.000 kroner, men vi har kun modtaget 65.000 kroner. Det finder vi ikke rimeligt," siger Per Schjølin, som mener, at JGI skal ændre kurs.

"Jeg mener, at JGI skal være en organisation, der tager de store kampe for afdelingerne. De skal blandt andet sikre sig indflydelse på byens idrætspolitik, men de skal ikke være en økonomi-styrer, der sidder og fordeler kommunens tilskud ud til afdelingerne. Jeg kan stadig se en tennis-fremtid i JGI-regi, men det kræver en kursændring med en moderne vision," siger formanden.

Hos JGI er formand Lene Lindberg Nielsen ærgerlig over, at tennisklubben vil forlade fællesskabet.

Fordel at stå sammen

"Det har vi aldrig oplevet før. Det er da meget ærgerligt, at tennisklubben ikke finder os mere attraktiv. Det er ellers en fordel at stå sammen, når man skal have ting igennem på politisk plan. De kommunale tilskud er faldet drastisk siden kommunesammenlægningen, men det er der udsigt til, at det bliver løst til januar 2013. Det vil derfor være et argument, man skal være varsom med at bruge i debatten om nye vedtægter," siger hun.

"Tennisklubben mener, at I skal være mere end en økonomi-styrer. Hvad siger du til det?"

"Det er jo nogle synspunkter, som klubben skulle have bragt på banen for længe siden. På den måde kunne vi have snakket om tingene og tænkt mere langsigtet."

"Knaser sammenholdet i JGI efter denne sag?"

"Vi er vant til at stå sammen. Det har vi gjort i 40 år. Bliver vi trykket udefra, så er sammenholdet stærkt, men der kan selvfølgelig komme uoverensstemmelser undervejs."

Publiceret: 21. Maj 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt