En fløj med to faglokaler og et musiklokale er brændt ned. Fotos: due.

En fløj med to faglokaler og et musiklokale er brændt ned. Fotos: due.

Se billederne: Brand på Veksø Skole - gasskab menes at være årsagen

En fløj med faglokaler og et musiklokale nedbrændte lørdag eftermiddag og aften

Af
Finn Due Larsen

En større brand opstod lørdag ved 17-tiden på Veksø Skole.

Der blev sendt et stort opbud af politi og brandvæsen til stedet. Frederiksborg Brand og Redning vurderede branden som "kraftig", og tilkaldte derfor yderligere styrker til at hjælpe med slukningen. Der var også tilkaldt en ekstra indsatsleder og en droner, samt en ekstra sprøjte og tankvogn fra Jyllinge.

En fløj med to faglokaler og et musiklokale er nedbrændt, og ved 19.30-tiden var branden under kontrol, men slukningsarbejdet stadig i gang. Branden er blevet begrænset til fløjen, men det kan ikke udelukkes, at der er røg- og sodskader andre steder på skolen.

Ingen mennesker er kommet noget til, og intet tyder på, at branden er påsat. Derimod menes et utæt gasskab på skolen at være årsagen.

"Flammerne har fået fat i tagkonstruktionen, hvor taget er kollapset", siger indsatsleder hos Frederiksborg Brand & Redning, Ole Hermansen, til Ritzau.

Udbredelsen af branden til andre steder på skolen blev standset ved 18-tiden, tilføjede han.

SFO flyttes

Kommunaldirektør Christine Brochdorf, der var på stedet sammen med politi og brandvæsen, bekræfter, at branden menes at være opstået i gasskab, og at den indtil videre ser ud til at være begrænset til den ene fløj.

"Men vi skal nu i gang med at danne os det fulde overblik. Vi har allerede sat en plan i gang for vores SFO-afdeling. Her vil børnene allerede fra på mandag blive overflyttet til Lærkeskolen, hvor de skal være indtil videre", siger hun, og tilføjer:

"Vi har så en uges tid til at finde ud af hvad der skal ske med resten af skolen, inden skolestarten. Det skal vi nok finde ud af, når vi kender skadens omfang."

Publiceret 27 July 2019 20:45