Arkivfoto

Arkivfoto

SF vil have S-tog hvert 10. minut

Vil flytte fokus fra biler og veje til offentlig transport

Det skal være slut med at stå på perronen og vente op til 18 minutter på et S-tog til eller fra Frederikssund eller én af Egedal Kommunes stationer.

Mens fokus pt. er rettet intenst mod, om regeringen og Dansk Folkeparti kan enes om at afsætte midler til at færdiggøre Frederikssundmotorvejen og en lang række øvrige infrastruktur-projekter, har SF præsenteret partiets eget udspil til kommende investeringer i infrastruktur.

Og ét af elementerne er indførelse af egentlig ti-minuttersdrift på S-togsstrækningen mellem København og Frederikssund - samt en vendeplads på Ny Carlsberg Station, der skal gøre forbedringen muligt.

"I dag afgår S-tog fra Frederikssund med 18 hhv. 2 minutters afstand. Det kan betyde lange ventetider. SF foreslår, at der etableres et vendespor ved Ny Carlsberg station, der vil muliggøre ægte 10 minutters drift. Samtidig vil det muliggøre fortsat S-togsdrift til/fra Frederikssund og Høje Taastrup i tilfælde af personpåkørsel eller andet driftstop imellem København H og Svanemøllen," hedder det i udspillet.

"Vi skal give folk god grund til at lade bilen stå, så vi kan begrænse forurening og støj, og mindske trængslen på vejene. Derfor vil SF investere massivt i kollektiv trafik, for vi løser ikke problemerne ved at hælde mere asfalt ud og gøre bilerne billigere.10 minutter er smertegrænsen for, hvor længe folk vil vente på et tog. Det ved vi fra trafikforskere. Derfor er 10 minuttersdrift det magiske tal, hvis vi skal have flere folk til at tage toget og lade bilen stå, når de skal til og fra København," lyder det fra Trine Torp, der er valgt til Folketinget i Nordsjælland.

Over en 50 årig periode partiet, at de samfundsmæssige tidsgevinster vil beløbe sig til omkring 400 millioner, mens anlægsudgifterne vil beløbe sig til omkring 150 millioner.

Publiceret 06 March 2019 00:00