Venstre-politikerne Jette Tjørnelund og Hans Andersen.

Venstre-politikerne Jette Tjørnelund og Hans Andersen.

Læserbrev: Socialdemokratiet vil togfondsprojekter før Frederikssundmotorvejen

Jette Tjørnelund, gruppeformand for Venstre i Roskilde Byråd og Hans Andersen (V), valgt i Nordsjællands Storkreds

Nu vil Transportminister Benny Engelbrecht (S) genoplive togfondsprojekterne med hurtigere tog fra København til Aalborg. Imens kommer pendlere og erhvervsliv i oplandet til Frederikssundfingeren til fortsat at holde i kø.

Motorvejen har betydning for både Nordsjælland og Roskilde og omegn, hvor presset på Holbækmotorvejen fra det nordlige opland vil blive lettet. Borgere og erhvervsliv fra Roskilde, Jyllinge, Stenløse, Ølstykke, Frederikssund og Hornsherred har i årevis ventet på en motorvej helt til Frederikssund.

Pengene var fundet i den blå trafikplan med opstart af byggeriet i 2022 og der var håb for enden af den nuværende alt for korte Frederikssundmotorvej. Men nu er det vigtigere for regeringen at bruge yderligere op mod 15 mia. kr. på togfondsprojekter sammen med Enhedslisten, Radikale og Socialistisk Folkeparti. Skuffelsen og usikkerheden er stor. I valgkampen var der ikke tvivl om, at Socialdemokratiet selvfølgelig ville motorvejen helt til Frederikssund. Kandidaterne stod i kø for at love vælgerne ny motorvej til Frederikssund.

Vi vil kæmpe for at holde Socialdemokratiet fast på deres løfte til vælgerne. Motorvejen helt til Frederikssund skal bygges hurtigst muligt. Vi vil opfordre regeringen til, at en ny trafikaftale tager udgangspunkt den blå trafikaftale fra februar 2019. Hårdt prøvede pendlere og erhvervsliv kan ikke bruge hurtigere tog til Aalborg til meget i hverdagen, som i allerede i dag består af for meget spildtid i kø.

Så spørgsmålet er om Socialdemokratiet vil garantere en lige så ambitiøs trafikaftale med penge og plan på plads og med gang i byggeriet af en motorvej helt til Frederikssund i 2022.

Publiceret 16 July 2019 11:43