Læserbrev:

Vi skal have et mere borgerligt Egedal

Af Mathias Guhle Nielsen, repræsentant for Konservativ Ungdom i Egedal Kommune

Liberal Alliances Ungdom i Egedal-Furesø har for nyligt givet udtryk for, at man ønsker mere samarbejde med de blå partier. Man er utilfreds med, at Venstre allierer sig med Socialdemokratiet som vi må erkende har haft et flot KV17 valg.

Disse ønskescenarier kommer ikke let, og det vil tage tid i Egedal bl.a. fordi der er en mangeårig tradition for et tæt samarbejde mellem Venstre og socialdemokratiet, og de to partier har jo desværre 12 af byrådets 21 mandater.

Men det er da ærgerligt, at Venstre ikke fik fastholdt kravet fra valgaftenens konstitueringsaftale, der krævede borgerligt flertal i alle udvalg. De borgerlige partier har jo altså med deres 11 mandater også.

Derfor må vi jo være bekendt med, at konstitueringen blev mere rød end vi i Konservativ Ungdom havde ønsket os. Dog mener jeg ikke det rykker på de borgerlige stemmer, at LAU sammenligner Venstre i Egedal med kommunismen i Kina og slynger det ene rabiate ord ud efter det andet. Den type retorik gør debatten aldeles useriøs.

Det er jo super ærgerligt, at en ungdomsforening som LAU i Egedal-Furesø skal gøre sig til fortalere for et bredt samarbejde på højrefløjen, når man som landsorganisation for eksempel mener, at man skal forlade regeringen på Christiansborg.

Moderpartiet Liberal Alliance viser jo også, at deres samarbejdskraft er vanskelig. Under finanslovsforhandlingerne kunne man bedre lide at føre forhandlinger i pressen end på selve forhandlingsbordet, og samtidig ville man stille ultimative krav på trods af, at man selv kun er en brik i det store puslespil.

Mener man fra LAU i Egedal-Furesøs side, at disse ''taktikker'' vil bidrage til en borgerlig fremtid i Egedal? Jeg tror det næppe på det. En mere borgerlig fremtid kræver ansvarlighed og rationel eftertænksomhed.

Vi må have et opgør med de traditionelle konstitueringer i kommunen, skabe de fornødne resultater i et bredt samarbejde og dermed vise vælgerne, at man ved næste kommunalvalg skal stemme borgerligt.

Publiceret 12 January 2018 00:00