Rikke Mortensen skriver om skolevalget i Egedal.

Rikke Mortensen skriver om skolevalget i Egedal.

Læserbrev: Et svigt af vores børn

Vi er for fattige i Egedal, vi har ikke råd til en ordentlig folkeskole.

Det er trist, når et valg af privat skole sker på baggrund af et fravalg af vores folkeskole.

Initiativet til at skabe to nye privatskoler kommer på bagkant af beslutningen om at lukke Søagerskolen i Smørum og Toftehøjskolen i Ølstykke.

Jeg forstår godt forældrene, men jeg synes, at det er utrolig trist, at det er på bagkant af et fravalg, et fravalg begrundet i usikkerhed og utryghed om kvaliteten af vores folkeskole i Egedal.

Jeg er en stærk tilhænger af den danske folkeskole, fordi den i udgangspunktet har et kæmpe potentiale i forhold til læring og trivsel, det potentiale er trængt, fordi vores folkeskole er økonomisk udsultet og overreguleret og det er ikke kun i Egedal.

I Egedal lægger vi skoler sammen, og i resten af landet er man begyndt at se tendenser til bevægelser den anden vej, fordi man har erkendt, tror jeg, at der er brug for nærhed, tryghed og mindre rammer for vores børn. At vi ser flere privatskoler på vej, skal ses som et mistillidsvotum til den førte skolepolitik, en manglende tillid til, at de rammer, som vi byder børnene er i orden.

Og jeg må desværre tilstå at jeg virkelig godt kan forstå de forældre, som nu bruger deres sparsomme fritid på at stable en privatskole på benene.

Som folketingskandidat for Radikale Venstre ser jeg en folkeskole i Danmark som er overreguleret og underfinansieret, vi har simpelthen ikke råd til at drive en anstændig skole for vores børn.

Det er en skam, vi svigter vores børn og vi svigter de fællesskaber, som vi har bygget vores samfund på.

Publiceret 06 March 2019 12:08