Læserbrev fra Venstre i Egedal. Arkivfoto

Læserbrev fra Venstre i Egedal. Arkivfoto

LÆSERBREV: Venstre tør godt tage dialogen

Anders Bo Larsen, formand Venstre i Egedal

DEBAT Vi vil meget gerne i dialog! Det er ikke bare noget, vi siger, det er noget, vi gør. For os er det vigtigt at være tæt på borgerne. Vi tror på, at de bedste løsninger skal findes i samarbejde og fællesskab. Det er helt gratis at sige sådan, men Venstre har taget adskillige tiltag for at sætte handling bag ordene.

Borgmester Karsten Søndergaard inviterer en gang om måneden til Borgmesterkaffe, hvor alle er velkomne med emner - store som små.

Vi laver live-videoer på Facebook om forskellige emner. Her kan man følge med og stille spørgsmål direkte hjemme fra sofaen. Bag initiativet står Bo Vesth og Carina Buurskov, men hele byrådsgruppen har medvirket af forskellige omgange med hver deres emner. Carina Buurskov har taget initiativ til en ny form for dialog med hendes ’Walk and talks’ rundt i kommunen. Her inviteres de, der har lyst, med på en gåtur og en snak.

Uden undtagelse deltager byrådsgruppen endvidere i forskellige foreningers arbejde og arrangementer, og flere er særdeles aktive på de sociale medier.

Bestyrelsen gør også en indsats. Vi afholder arrangementer med besøg fra Christiansborg, hvor alle er velkomne. Men der skal også være en særlig fordel ved at være medlem af Venstre. Vores medlemmer skal have lov til at komme helt tæt på beslutningerne. Derfor har vi åbnet, så medlemmerne har fri mulighed for at stille spørgsmål og komme med ideer og forslag direkte til byrådsgruppen en gang om måneden.

Venstres seneste tiltag er et forslag om at give borgerne mulighed for at få foretræde for et udvalg. Det vil sige, at man f.eks. som enkeltperson, forening eller bestyrelse kan fremlægge sin sag eller sit synspunkt omkring en given sag for det relevante fagudvalg. På den måde kan borgerne sikre, at deres synspunkt bliver direkte repræsenteret, og at beslutninger træffes på så oplyst et grundlag som muligt.

Der var ved aftenens byrådsmøde stor opbakning og tilsagn om tilslutning fra alle partier. Desværre må der gå lidt endnu, før forslaget endeligt kan vedtages, da flere partier ønskede ændringer i ordlyden. Forslaget er nu sendt til drøftelse i "byrådets time", snarest muligt. I Venstre så vi gerne, at vi var kommet i gang i dag.

I Venstre er det vigtigt for os, at der ligger handling bag ordene – uanset emne og sag. Jeg er stolt af, at vi ubetinget er det parti i Egedal, som lægger den største indsats for at skabe åbenhed, dialog og samarbejde.

Publiceret 03 April 2019 14:11