DEBAT: Haster med at komme tilbage til en normal tilværelse

Evan Lynnerup (V), medlem af Roskilde byråd og regionsrådet i Region Sjælland:

Det er klart for de fleste, at 500 beboere i Jyllinge Nordmark står i en ulykkelig og usikker situation efter at entreprenørmaskinerne måtte standse midt i digeprojektet. Derfor bakker Venstre op om arbejdet med en anlægslov så borgerne kan gå vinterhalvåret i møde uden frygt for oversvømmelse af deres huse igen.

Den tidligere miljøminister har forsøgt at hjælpe Roskilde Kommune med at udrede det kludder som digeprojektet har udviklet sig til. Venstre støtter den nye strategi, der sigter på at benytte Natura 2000 lovgivningens muligheder for dispensation og opfordrer samtidig til, at man tager mest mulig hensyn til de parter, der direkte bliver berørt at projektet.

Folketingsmedlem Mette Gjerskov (Soc.) er sikker på, at den nye miljøminister Lea Wermelin (Soc.) ved at digeprojektet står højt på Jyllingeborgernes dagsorden, og at hun vil handle. Det er positive takter.

Men handlingen behøver ikke at være et besøg af hende herude. Dem har vi haft nok af. Nej - vi venter nu som de hårdt prøvede beboere i Jyllinge Nordmark, spændt på hvornår ministeren vil handle så vi kan få afsluttet kystsikringsprojektet.

Der er et kæmpe behov for at de omfattede borgere kan vende tilbage til en normal situation og blive en aktiv del af vores dejlige Jyllinge igen.

Publiceret 29 July 2019 06:00