DEBAT: Hold nu op, Evan Lynnerup

Mette Gjerskov (S), miljøordfører, fhv. minister:

debat Vi har brug for lokalt sammenhold, når det gælder digebyggeriet i Jyllinge Nordmark. Vi har ikke brug for polemiske læserbreve fra din hånd.

Hvis vores spritnye socialdemokratiske miljøminister kunne løse problemet med et fingerknips, hvorfor har den tidligere Venstre-minister så ikke gjort det for længst?

Vores håb er, at en anlægslov kan sætte digebyggeriet i gang.

Det ville have været fantastisk hvis den tidligere Venstre-minister havde sørget for anlægsloven, inden valget blev udskrevet, og folketingsarbejdet stoppede. Det skete af mange gode grunde ikke.

Nu står vi alle sammen med den udfordring, at lovarbejdet først bliver genoptaget til oktober.

Vi skal bruge et lovforslag. Det skal i høring. Folketinget skal behandle loven. Hvis alt går godt, kan byggeriet så genoptages.

Realistisk set, bliver det næppe færdigt til dette efterår. Desværre, men jeg vil ikke give beboerne falske forhåbninger i denne alvorlige situation.

Vi lever ikke i Trump-land, hvor man bare skriver et tweet og så tror, at alting er fixet.

Grundlæggende principper som borgerrettigheder, Grundloven og Folketingets Forretningsorden skal overholdes. Også i denne sag. Og det burde du vide med dine mange år i politik.

Og du burde også vide, at den bedste måde, vi kan smøre regelmaskineriet, er ved at stå sammen.

Jeg er parat til at se dit læserbrev som en svipser i sommervarmen. Jeg samarbejder allerede med de andre parter som digelaget, borgmesteren, miljøministeren og lokale politikere fra både rød og blå blok. Jeg samarbejder også gerne med dig. Hvis du vil.

Publiceret 01 August 2019 05:00