Læserbrev fra købmanden i Rema 1000 i Ølstykke.

Læserbrev fra købmanden i Rema 1000 i Ølstykke.

Læserbrev: Ønske om at flytte Rema 1000 i Ølstykke

Jacob Strøm Toustrup, Rådhus Allé 22 i Ølstykke og købmand hos Rema 1000 i Ølstykke

Det er ingen hemmelighed, at Rema 1000 har et stort ønske om at flytte butikken i Ølstykke.

Det har givet anledning til debat, men også mange spekulationer om, hvorfor vi ønsker at flytte. Derfor skriver jeg dette brev som købmand i Rema 1000 – men også som lokal borger i Ølstykke stationsby, hvor jeg er opvokset og har boet de fleste af mine 37 år.

Siden jeg startede som købmand i Rema 1000 i Ølstykke stationsby i 2012 er der sket mange ændringer i den måde, vi driver forretning på samt i de krav, forbrugerne stiller til os i butikken. Rema 1000 butikken på Rådhus Allé åbnede i 1995 og har siden da udvidet sortimentet med mere kød, mere frost, mere grønt og mere frisk brød – alt sammen noget, vi ved, at vores kunder sætter pris på.

Men alle disse ændringer til det bedre gør samtidig, at tiden er løbet fra os, og at de nuværende lokaler ikke kan følge med. Faktum er, at hverdagen er blevet svær for os. At drive en butik, som lever op til nutidens krav, bliver mere og mere vanskeligt. Varerne er blevet flere, og kunderne er (heldigvis også) blevet flere, men det er rammerne desværre ikke.

Vores lille lager betyder, at vi af og til må melde udsolgt af en vare, og som købmand har jeg det skidt, hvis kunderne skal gå forgæves. Pendlerne er også blevet flere, og jeg har fuld forståelse for, at de har behov for at parkere ved stationen, men det betyder, at det ofte er umuligt at parkere i nærheden af butikken. Det har den konsekvens, at mange kunder på forhånd fravælger butikken og i stedet handler ind andre steder på hjemvejen, hvor de ved, at de med sikkerhed kan parkere.

Ovennævnte er nogle af grundene til, at vi rigtigt gerne vil flytte til nye og tidssvarende lokaler, og vi har fundet en god placering til den nye butik - nemlig Ølstykke Planteskole, hvor Pia og Bo efter mange gode år har lyst til at søge nye veje og har tilbudt, at Rema 1000 kan købe grunden.

Området er i dag tiltænkt lettere industri, og det kræver derfor en ændring i lokalplanen for at bygge en dagligvarebutik på grunden. En flytning fra den nuværende placering på Rådhus Allé til Planteskolens grund vil have følgende fordele:- Gode parkeringsforhold til alle handlende- Mere tidsvarende placering- Rema 1000s lastbiltrafik holdes væk fra boligområderne - Mulighed for udvidet varesortiment (bl.a. mere køl og frost, ’bland-selv-slik’ samt et større plantemarked henover sæsonen) - Samme standard som i de nyere Rema-1000 butikker, fx den i Jyllinge. Større lager og butik vil lette vores hverdag, så vi får bedre tid til at servicere vores kunder og vil desuden bidrage til, at vi ikke får udsolgt at de populære varer- En moderne, miljøvenlig og mere overskuelig REMA 1000 butik i Ølstykke.

For at undersøge, om der er lokal støtte til projektet er der startet underskriftsindsamlinger i både Rema 1000 på Rådhus Allé og på Ølstykke Planteskole. Da vi i butikken har et stort ønske om fortsat at drive en Rema 1000-butik i Ølstykke, men ikke kan se en fremtid i den nuværende butiksplacering, håber jeg på lokal og kommunal opbakning til vores flytteplaner, så vi kan fortsætte med at tilbyde vores kunder den bedst mulige butiksoplevelse i Ølstykke.

Publiceret 21 November 2019 11:09