Varmenprisen fra fjernvarmeværket i Slagslunde er urimelig høj, mener brugerne (Foto:PR)

Varmenprisen fra fjernvarmeværket i Slagslunde er urimelig høj, mener brugerne (Foto:PR)

Borgere fortsætter varme-strid i højesteret

To slagslundeborgere, der i landsretten har tabt en sag om varmepriser mod selskabet EON, anker nu sagen til Højesteret

Af
Af Mette B. Sørensen

Striden om fjernvarmepriser i Slagslunde fortsætter.
De to borgere, der har anlagt sag imod varmegiganten E.ON, har besluttet at ansøge om at få sagen prøvet for Højesteret.
De to borgere har tilbage i 2010 fået byrettens ord for, at fjernvarmepriserne i Slagslunde er for høje - en dom, der blev omstridt af Østre Landsret i august måned.
Fjernvarmebrugerne i Slagslunde skrev i årene 1996-97 under på en kontrakt med NESA, hvori der lå en prisgaranti. Det er denne kontrakt fjernvarmebrugerne mener, at EON har brudt ved at lade priserne stige efter deres overtagelse af værket tilbage i 2005.
"Sagen drejer sig om, om en 20-årig kontrakt stadig gælder efter 15 år, eller om man bare kan slå en streg over den. For mig at se, er det en temmelig oplagt sag." siger Kai Madsen, formand for Slagslunde Fjernvarmelaug og fortsætter:
"Da vi indgik aftalen gjorde vi det kun på grund af prisgarantien. De skulle bruge 200 tilslutninger, det havde de da aldrig fået, hvis de ikke havde udstukket den prisgaranti."
Og formandens forventinger er da også klare:
"Jeg forventer sandelig, at de vinder. Jeg synes, det er sært, at de ikke vandt i landsretten, men de vandt jo i byretten, så den står 1-1," siger Kai Madsen.
199 af de resterende fjernvarmekunder i Slagslunde besluttede efter dommen i byretten i 2010 ligeledes at anlægge søgsmål mod E.ON. En æffære, der kan løbe op i erstatninger for i omegnen af 7-8 millioner kroner. Dette fælles søgsmål afventer fjernvarmebrugerne dog med at iværksætte til Højesteret er kommet med sin dom, fortæller Kai Madsen.

Forhandlingerne fortsætter

Samtidig med at hele retsudspillet har fundet sted, har fjernevarmebrugerne, Egedal Kommune og E.ON ligget i forhandlinger i forhold til en overtagelse af værket i Slagslunde.
"Vi har aftalt med E.ON at de forhandlinger er uafhængige af retssagen, så de kører videre," siger formanden, som regner med at der er en aftale på plads mellem parterne i år.
Selve retssagen har noget længere udsigter, da den formentlig først bliver skemasat til næste år engang.

Publiceret 04 September 2012 08:00