En cykelforbindelse fra Jyllinge/Gundsømagle til Stenløse er med i kommunens nye cyklistplan.

En cykelforbindelse fra Jyllinge/Gundsømagle til Stenløse er med i kommunens nye cyklistplan.

Cykel-millioner bruges i landsbyen

Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde har vedtaget en ny plan, der blandt andet byder på en cykelsti fra Jyllinge/Gundsømagle til Stenløse Station. Planerne skamroses af landsbyråd

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

En cykeltur fra Gundsømagle eller Jyllinge til Stenløse Station har altid været en umulighed.
Men det bliver der nu ændret på, for torsdag kunne Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune godkende en større cyklistplan, der allerede til næste år sætter gang i en række projekter.
Én af planerne er at lave en cykelforbindelser fra Jyllinge og Gundsømagle til Stenløse Station, ligesom der arbejdes for en mere sikker cykelforbindelse fra Gundsømagle til Gulddysse Kulturgård. Resultater bliver en cykelafstand til Stenløse Station på 6,9 km fra Jyllinge og 6,8 km fra Gundsømagle.
Cykelstien kommer til at koste cirka 1,7 millioner kroner, mens trafikforbedringer på Gulddyssevej og en egentlig cykelsti langs Gulddyssevej vil koste yderligere cirka 1,3 millioner kroner.
Udsigten til nye cykel-forhold bliver modtaget som en vaskeægte julegave i Gundsømagle Landsbyråd.

Stor sejr for borgerne

"Det er virkelig godt, at kommunen endelig har fået øjnene op for cykel-behovet i den nordlige af kommunen. Vi har i mange år kæmpet for en sti til Veksø Station. Nu kommer den i første omgang til at gå til Stenløse, og det er også en sejr, for nu kan vi cykle til stationen og tage den med i toget ind til byen. Det har stor betydning for os," siger Palle Gram Jørgensen, formand for Landsbyrådet i Gundsømagle.
Med i planen er også en grussti langs Hvedstrupvej ved Herringløse.

Publiceret 05 December 2012 06:00