Egedal Kommune er på jagt efter en ny skoleleder til Distrikt Ganløse, men i første omgang har kommunen ikke fået nogen kvalificerede ansøgere. Det skyldes dog ikke efterdønningerne fra den store lærerflugt i 2014. (Modelfoto)

Egedal Kommune er på jagt efter en ny skoleleder til Distrikt Ganløse, men i første omgang har kommunen ikke fået nogen kvalificerede ansøgere. Det skyldes dog ikke efterdønningerne fra den store lærerflugt i 2014. (Modelfoto)

Egedal fik ingen kvalificerede ansøgere:

Ny distrikts-skoleleder først på plads til april

Egedal Kommune har endnu ikke fået kvalificerede ansøgere til den ledige stilling som skoleleder for Distrikt Ganløse. Dermed må distriktssouschef Lise Bjerregaard varetage opgaven som konstitueret distriktsskoleleder de næste tre måneder

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Stod det til Egedal Kommune, så var det nye år blevet indledt med en præsentation af en ny distrikts-skoleleder for Ganløse og Slagslunde Skole.
Men ansættelsesudvalget har vurderet, at ingen af tre ansøgere var den rigtige til at afløse Jacob Loessl, der gik på pension i december.
“Kandidaterne var ikke kvalificerede, så nu slår vi stillingen op igen her i januar, og så håber vi på at indkalde til samtaler i februar. Det er vores håb, at den nye distrikts-skoleleder er på plads den 1. april. Indtil da vil Lise Bjerregaard være konstitueret skoleleder,” siger Egon Agerlin, der er centerchef for Skole og Dagtilbud i Egedal Kommune.
Han mener, at den manglende ansættelse kan forklares med “uheldig timing” i forbindelse med det første opslag i november.
“Vi slog stillingen op i et skoleår, hvor Ballerup Kommune også tilbød lederstillinger efter en ny skolestruktur. Måske har nogle i stedet valgt at søge hos dem, så vores timing har nok ikke været den bedste. Det kan være årsagen, men det er jo svært at sige,” siger Egon Agerlin.
Det er ikke mere end to år siden, at Egedal Kommune kom på landkortet for en stor lærerflugt, men Egon Agerlin mener ikke, at datidens opsigelser hænger sammen med de ukvalificerede ansøgere til leder-stillingen i Ganløse.

Skyldes ikke lærerflugten

“Dét vi oplevede i 2014 har ikke noget at gøre at gøre med denne sag. Utilfredsheden fra dengang har vi ikke længere. Fra august til december har vi sagt farvel til 13 lærere. Fem af dem har fået lærerstillinger i andre kommuner, én er gået på pension, og så kan der være flere årsager til de sidste syv afgange. De ledige stillinger er blevet genbesat af andre dygtige og kvalificerede lærere, så det er bestemt ikke min opfattelse, at de kvalificerede ledere holder sig væk fra Egedal,” siger Egon Agerlin.
Samme holdning har Steen Herløv Madsen, formand for Egedal Lærerkreds.
“Jeg hverken håber eller tror, at de dygtige skoleledere holder sig fra Egedal på grund af afgangene i 2014.. Det var en hård tid, hvor 20-25 procent af lærerne sagde op, men nu er vi på vej op af det hul. Vi arbejder på at ændre vores omdømme og fortælle, at Egedal er et godt sted at være. Første skridt blev taget ved indgåelsen af en fælles forståelse af administrationsgrundlaget for lærernes arbejdstid og arbejdsvilkår. Nu skal vi til at se på lønnen,” siger Steen Herløv Madsen
Han mener dog, at der burde være kvalificerede ansøgere til en distrikt-lederstilling.
“Helt afgjort, men det er nok ikke så overraskende, for generelt er grundlaget for at rekruttere til lederstillinger blevet svært, og det gælder ikke kun i Egedal. Når kommunen ikke har fundet den rigtige, så er det fornuftigt at afvente et nyt opslag, for vi har før haft ledelsesmæssige problemer i Egedal. Det skal vi undgå, så det er fint at være grundig og vente på den rigtige,” siger han.

Publiceret 12 January 2016 06:00