Flere faglige foreninger var klar til at fortælle borgerne om omprioriteringsbidragets konsekvenser torsdag eftermiddag.

Flere faglige foreninger var klar til at fortælle borgerne om omprioriteringsbidragets konsekvenser torsdag eftermiddag.

Politikere tavse om omprioriteringsbidrag

Ingen af de lokale politikere har svaret på de faglige foreningers åbne brev

Af
Af Mette B. Sørensen

Torsdag eftermiddag var repræsentanter fra flere faglige foreninger mødt op i Egedal Centret for at oplyse borgerne om konsekvenserne af omprioriteringsbidraget. Konsekvenser, som de på forhånd i et åbent brev havde bedt de lokale politikere om at udtale sig om, hvordan man i fremtiden imødekommer.
Hanne Appelgreen, næstformand i hovedudvalget samt HK-fællestillidsrepræsentant, fortæller, at den eneste respons, de faglige foreninger har fået er fra borgmester Willy Eliasen (V), som henviser til, at der er tale om landspolitik.
“Det er omprioriteringsbidraget også, men det vi går efter er at oplyse borgerne om, hvad det her rent faktisk betyder, for det er jo svært gennemskueligt stof,” lyder det fra Hanne Appelgreen, som fortsætter:
“Jeg havde håbet på at få noget mere respons på den henvendelse, for vi kæmper jo politikernes sag i forhold til, at vi er bange for, hvad det her kan få af konsekvenser for det politiske selvstyre lokalt og for borgernes velfærd.”
Hanne Appelgreen glæder sig dog over, at bl.a. politikere fra SF og A kiggede forbi happeningen torsdag, hvor eftermiddagen også bød på mange gode dialoger med de forbipasserende borgere.

Publiceret 13 May 2016 12:00