Lærke Toft Ruby fra Egedal svømmer open-water svømning. Pressefoto

Lærke Toft Ruby fra Egedal svømmer open-water svømning. Pressefoto

Havet er Lærkes hjemmebane

Den lokale svømmer Lærke Toft Ruby vil til tops

Af
Alba Mörck-Larsen

erhvervspraktikant

Egedal Lærke Toft Ruby har svømmet konkurrencesvømning siden hun var otte år gammel. Hendes interesse for svømning startede, da hun boede i USA og gik til svømning med to veninder. Det fortsatte hun med, da hun kom tilbage til Danmark.

I dag træner hun svømning hver dag. Hun svømmer ni gange om ugen af halvanden til to timers varighed. Ud over det træner hun en times vægttræning to gange ugentligt samt en times styrketræning med kropsvægt også to gange ugentligt.

For fire år siden, valgte hun at begynde at svømme udendørs. Hun fokuserer nu på open-water svømning, hvilket er nyere i Danmark. Hun træner dog stadig indendørs om vinteren, da andet ville være for koldt. Om sommeren, når hun træner udendørs, er det blandt andet i Buresø, Furesø, Jyllinge, Roskilde og Frederikssund.

For at sikre sig, at hendes præstation ikke bliver påvirket, har hun valgt ikke at tage til så mange fester og andre lignende ting, som mange andre unge.

“Jeg går i klasse med andre sportsudøvere, så derfor er det heller ikke så oplagt, at jeg fester og drikker meget,” forklarer hun.

Hun går på Falkonergårdens gymnasium på Frederiksberg som en del af Team Danmark, sammen med andre, der også dyrker sport på høj plan. Det betyder, at hendes gymnasiale uddannelse varer et år længere, men at hun så har mere tid til træning og konkurrencer.

Blev mester

I 2017 blev hun nordisk junior- og seniormester i fem kilometer åben vand, og det er ifølge hende selv noget af det største, hun har opnået. I 2016 var hun til europæisk juniormesterskab indendørs i Ungarn og udendørs i Italien, og sidste år svømmede hun igen juniormesterskabet udendørs i Frankrig.

”Det har været nogle rigtig store oplevelser, og jeg har udviklet mig og fået rigtig meget erfaring ud af det,” fortæller hun. Senere i år skal hun til Malta og svømme udendørs.

Hendes mål er at blive ved med at udvikle sig, og hun drømmer om at være blandt Danmarks bedste open-water svømmere, samt deltage ved flere internationale mesterskaber.

Hendes råd til andre, der også gerne vil klare det godt indenfor deres sport, er:

”Det er vigtigt at gøre noget, man elsker, for ellers når man aldrig toppen. Og så skal man altid gøre det bedste, man kan,” siger Lærke Toft Ruby.

Egedals talenter

I Egedal er der en række unge talentfulde sportsudøvere. Lokalavisen har mødt en håndfuld af dem, hvor de fortæller om, hvad de gør for at nå til tops. For selv om de er forskellige, er der en fællesnævner: Bevidstheden om, at det er ikke nok bare at have talent - det kræver også hårdt arbejde.

Publiceret 03 August 2018 05:00