Egedal Kommune kan ikke længere leve med rockergruppen Satudarah, der holder til på Ringbakken i Ganløse. Polfoto

Egedal Kommune kan ikke længere leve med rockergruppen Satudarah, der holder til på Ringbakken i Ganløse. Polfoto OLUFSON JONAS

Egedal Kommune har fået nok: Forsøger at lukke rockerborg i Ganløse

Et enigt Egedal-byråd har besluttet at nedlægge et samlingssteds-forbud, så rockergruppen Satudarah ikke længere må opholde sig på Ringbakken i Ganløse

Af
Kenneth Tanzer

Står det til Egedal Kommune, så er rockergruppen Satudarah snart fortid på Ringbakken i Ganløse.

Onsdag aften vedtog et enigt byråd at nedlægge et såkaldt samlingssteds-forbud, der betyder, at medlemmer af Satudarah og personer med tilknytning til Satudarah ikke må benytte ejendommen som samlingssted.

"Gennem vores samarbejde med politiet har vi hele tiden haft fokus på situationen på Ringbakken i Ganløse. Vi har blandt andet fået udtræk af døgnrapporten, og siden sommerferien er der kommet nogle oplysninger, som giver belæg for at nedlægge et samlingssteds-forbud," siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V).

Hvilke oplysninger får jer nu til at reagere?

"Der er begået strafbare forhold, udvist truende adfærd og foretaget sigtelser i forhold til våbenloven. Derudover har der været støjgener, så alt i alt er bægeret fyldt."

Nu skal forbuddet i høring hos ejer og lejer af den pågældende ejendom med en høringsfrist, der udløber ved midnat på torsdag den 6. december.

Efter høringsperioden træffer Egedal Kommune en endelig afgørelse, men hvis der nedlægges et forbud, så vil det i første omgang gælde i tre måneder.

Skal i høring

"De berørte parter, altså ejere og lejer kan vælge at klage til planklagenævnet, hvis de ikke er enige i vores afgørelse. Hvis det sker, så ligger den endelige afgørelse hos Planklagenævnet," siger Karsten Søndergaard, som dog mener, at Egedal Kommune står med gode kort på hånden for at nå i mål med et forbud.

"Jeg tror på, at de nævnte forhold er nok til et samlingssteds-forbud," siger han.

Publiceret 30 November 2018 09:46