Elever fra dagbehandlingsskolen Chrysalis Stenløse viste klassen ved en stor e-sport-turnering i København. Pressefoto

Elever fra dagbehandlingsskolen Chrysalis Stenløse viste klassen ved en stor e-sport-turnering i København. Pressefoto

Unge med særlige behov fra Stenløse-skole fik sølv i e-sport-turnering

Elever fra dagbehandlingsskolen Chrysalis Stenløse opnåede fornem placering ved stor turnering i København

Elever fra dagbehandlingsskolen Chrysalis Stenløse deltog i fredags i Behandlingsskolernes årlige e-sport-turnering.

I alt 40 unge med særlige behov dystede i årets konkurrence, hvor også andre københavnske dagbehandlingsskoler var inviteret.

Dagbehandlingsskolen Fyrtårnet i Vanløse vandt guld ved dette års turnering, mens Polaris & Chrysalis Stenløse tog sølvet, mens Skolen Ved Sorte Hest fik bronze.

”I år var over 40 unge med i turneringen, som var en kæmpe succes – både fagligt og socialt,” fortæller Signe Flindt, som er skolechef på Behandlingsskolerne.

”Turneringen sætter fokus på fællesskab, venskab og socialisering, og de unge havde en fantastisk dag.

Hos Behandlingsskolerne arbejder man psykologfagligt med de elever, som folkeskolen eller specialskoler ikke har mulighed for at hjælpe. Og indsatsen virker både på den korte og den lange bane, viser en nylig rapport fra Det Nationale Forsknings- og analysecenter for velfærd (VIVE).

Ifølge rapporten formår Behandlingsskolerne nemlig i højere grad end andre special- og dagbehandlingsskoler at få børn og unge med særlige behov til at gennemføre en ungdomsuddannelse og senere hen komme ud på arbejdsmarkedet.

Skaber sjove oplevelser

”Et arrangement, som denne e-sport-turnering, er medvirkende til at skabe sjove oplevelser, som eleverne har sammen,” fortæller Signe Flindt.

Men det hele er ikke bare for sjov. For e-sportsturneringen var kulminationen på et undervisningsforløb i engelsk og matematik, som har taget udgangspunkt i elevernes interesse for e–sport.

”For at lykkes som hold skal eleverne samarbejde, give plads til hinanden og være del af et fællesskab. Det kan være svært for vores elever, men det lykkedes”, siger Signe Flindt.

Publiceret 04 December 2018 11:03