De første arkitekt-tegninger af den kommende daginstitution i Smørum er på plads. Skitsetegning fra Egedal Kommune

De første arkitekt-tegninger af den kommende daginstitution i Smørum er på plads. Skitsetegning fra Egedal Kommune

Sådan kommer Egedals nye daginstitution til at se ud

Team Combi Byg er valgt som entreprenør på den nye daginstitution i Smørum, der forventes at stå færdigt i sommeren 2020

Den nye daginstitution i Smørum rykker nærmere og nærmere.

Onsdag kunne byrådet i Egedal Kommune godkende projektet og valget af entreprenør.

Opgaven går til Team Combi Byg, der ifølge Egedal Kommune imødekommer byggeprogrammets krav om funktionalitet, fleksibilitet og pædagogiske rum i samspil med udearealer.

"Den nye daginstitution i Smørum er indpasset i landskabet med sine to etager i en organisk form, hvilket giver plads til en stor, rummelig og grøn legeplads med områder til mange forskellige slags lege, og overdækkede arealer," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Indendørs er der fokus på nærhed mellem børnegrupperne gennem fleksible rum. Skitsetegning fra Egedal Kommune

Indendørs er der fokus på nærhed mellem børnegrupperne gennem fleksible rum. Skitsetegning fra Egedal Kommune

Indendørs er der fokus på nærhed mellem børnegrupperne gennem fleksible rum og arealer til børneaktiviteter i form af sanserum, konstruktionsrum, motorikrum og fællesrum. Et dobbelthøjt centralt placeret rum i midten af bygningen omkring et klatretræ og klatrenet skaber sammenhæng mellem de to etager, og trækker lys og natur ind i bygningen.

Mindre nicher

Når vuggestuebørn og børnehavebørn har behov for ro, kan de finde ophold i mindre nicher både inde i grupperummene og uden for i de øvrige arealer flere steder i huset.

"Der er skabt et hus, hvor børnene kan opleve bevægelsesglæde, øve sig, skabe og lære gennem fællesskaber, så de bliver selvhjulpne legebørn. Der er plads til "det lille i det store" og plads til at vokse. Team Combi Byg har løst opgaven rigtig godt, siger Carina Buurskov, formand for Egedal Kommunes Familieudvalg. "Vi får en meget spændende og tiltalende arkitektonisk løsning med gode pædagogiske overvejelser," siger Ib Sørensen, formand for Egedal Kommunes Planudvalg og formand for Bedømmelsesudvalget.

Det samlede projekt udgør ca. 1.600 m2 opvarmet areal - hertil 180 m2 overdækkede udearealer og 145 m2 terrasse og tagterrasse. Den nye daginstitution bliver bygget i området nord for Kirkevangen i Smørum og har plads til 136 børn, der er fordelt på fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper.

Byggeriet forventes at stå færdigt sommeren 2020.

Publiceret 21 December 2018 10:39