På et område nord for Kildedal Station, nærmere betegnet ved Knardrup by, kan der muligvis blive opført et hotel og 142 hotellejligheder. Foto: KT

På et område nord for Kildedal Station, nærmere betegnet ved Knardrup by, kan der muligvis blive opført et hotel og 142 hotellejligheder. Foto: KT

Store planer: Investor-gruppe vil opføre et hotel og 142 hotellejligheder nord for Kildedal Station

Egedal Kommune har modtaget et skitseforslag fra CASA og en investor-gruppe, som ved Knardrup by vil opføre hotellejligheder med tilhørende hotel og faciliteter

Af
Kenneth Tanzer

Det er ikke mere end seks år siden, at de storstilede planer om Nordeuropas største feriecenter faldt på målstregen ved Kildedal Station.

Men nu kan et nyt og ambitiøst hotel-projekt muligvis se dagens lys i området.

Egedal Kommune har nemlig modtaget et konkret skitseforslag fra CASA og en investor-gruppe, der ved Knardrup by nord for Kildedal Station vil etablere 142 nye hotellejligheder med tilhørende hotel og hotelfaciliteter.

Projektet omfatter et samlet etageareal på cirka 17.000 kvadratmeter, hvor de 10.000 kvadratmeter er til hotellejligheder og 7000 kvadratmeter til selve hotellet.

Derudover er det investorgruppens forslag, at projektet kan kobles sammen med innovative virksomheder som forskning, IT, kontorer eller boliger i form af et parcel- og rækkehus-byggeri i op til to etager i den resterende del af det såkaldte "Kildedal ferie- og oplevelsesområde."

"Samlet set rummer planen for 142 hotelligheder en byudvikling med naturen som omdrejningspunkt. Derudover kobles der hotel og hotelfaciliteter til området - herunder spa, fitness, wellness, konference, service, restaurant/café, kontormuligheder, mødecenter og en stor taghave," skriver investorgruppen i sit visionsoplæg til Egedal Kommune.

Og ambitionen for området ved Knardrup er klokkeklar.

Oplagt at udvikle

"Vi vil skabe nye fællesskaber og tilbyde fremtidige beboere med særlig tilknytning til Novo Nordisk, Origio og Oticon lokale mødesteder med mulighed for social interaktion, idræt, samvær og naturoplevelser samtidig med en styrkelse af det lokale erhverv via fleksible muligheder med leje og brug af hotellets faciliteter," lyder det fra investorerne, som ser store muligheder i Kildedal-området.

"Der er i dag over 1,8 mio. indbyggere i Hovedstadsregionen, og over de næste ti år forudser Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), at yderligere 100.000 bosætter sig i regionen. Det vil på den ene side give et pres for at bygge boliger på de ubebyggede arealer, og på den anden side øge behovet for fleksible beboelsesløsninger. Det gør Kildedal med dets stationsnærhed til et oplagt område at udvikle," skriver gruppen.

Publiceret 15 February 2019 08:38