Allerede til næste år kan der udarbejdes en masterplan for Kildedal Ferieområde, hvor en investorgruppe gerne vil opføre et hotel . Modelfoto

Allerede til næste år kan der udarbejdes en masterplan for Kildedal Ferieområde, hvor en investorgruppe gerne vil opføre et hotel . Modelfoto

Egedal-byråd baner vejen for stort hotel-projekt

I efteråret kan der igangsættes politiske drøftelser om Kildedal-området. Derudover kan en ny masterplan allerede udarbejdes til næste år

Af
Kenneth Tanzer

Den investor-gruppe, som har planer om at opføre et hotel og 142 hotel-lejligheder i Kildedal-området, er med garanti godt tilfreds med udfaldet af onsdagens byrådsmøde i Egedal Kommune.

Her var der nemlig bred politisk enighed om at godkende et ændringsforslag fra borgmester Karsten Søndergaard (V) - et forslag, der åbner døren for hotel-projektet og samtidig fremskynder den kommunale proces.

Forslaget går ud på, at der allerede i efteråret 2019 igangsættes politiske drøftelser om Kildedal Ferieområdets fremtidige anvendelse, karakter og afgrænsning med henblik på, at der i primo 2020 kan gives grønt lys til udarbejdelse af en masterplan for området.

Ændringsforslaget har den store betydning, at investorernes ønskede hotel-placering op imod Knardrup nu kan drøftes og komme i spil allerede i 2020 i stedet for i 2025, som den nuværende plan lægger op til.

"Jeg er glad for opbakningen til dette ændringsforslag, for det imødekommer både investorgruppen og de politikere, som har fastholdt den nuværende plan for området," lød det fra borgmester Karsten Søndergaard, som i den nærmeste fremtid skal i dialog med investorgruppen.

"Det er et meget spændende projekt, som vi naturligvis gerne vil høre mere om i detaljer. Derfor har vi nu fremrykket hele processen, og så vil Ib Sørensen og jeg hurtigst muligt mødes med dem for at høre mere om planerne," sagde borgmesteren efter byrådsmødet.

Allerede nu står det dog klart, at udsigten til et hotel, hotel-lejligheder, fitness, wellness og meget mere vækker byrådsmedlemmernes interesse.

"Der ligger et meget stort projekt, som byder på spændende visioner og ideer. Det skal vi naturligvis være åbne overfor. Det er ikke sikkert, at projektet overhovedet kan realiseres, for der er både økonomi og placering at tage hensyn til, men nu kan vi i hvert fald komme i gang med at kigge nærmere på det og gå i dialog med investergruppen. Lad os gå ind i det her med et åbent sind," sagde Niels Lindhardt Johansen (C), som blev bakket op af Venstres Ole B. Hovøre.

Kan give arbejdspladser

"Signalet herfra er, at vi hellere vil sige velkommen end farvel. Jeg har ikke på nogen måde taget stilling til hotel-projektet, men jeg synes processen er vigtig at skyde i gang hurtigst muligt," sagde Ole B. Hovøre, inden Rikke Mortensen (B) tog ordet.

"Projektet er meget spændende, og det kan også medføre en masse arbejdspladser til kommunen, så vi skal naturligvis være ambitiøse og se nærmere på det," sagde Rikke Mortensen.

Også Bendt Tranekjær Rasmussen (LA) havde de positive briller på.

"Vi skal ikke afvise dette projekt eller lade denne investorgruppe vente til 2025. Det her er interessant - ikke mindst i forhold til nye arbejdspladser i kommunen, så jeg håber på en positiv dialog," sagde han.

Publiceret 01 March 2019 12:15