Altså, mor og far er nogle rigtige klovne! Fotos: Mai Olsson og Nicky Hauerbach Vetterstein.

Altså, mor og far er nogle rigtige klovne! Fotos: Mai Olsson og Nicky Hauerbach Vetterstein.

Se billederne: Stuur, stuur gymnastik-nummer

Cirkus var tema til forårsopvisningen i Ganløse Hallen

Af
Finn Due Larsen

Ganløse Der var "stuur stuur nummer" og cirkus for alle pengene i Ganløse Hallen i lørdags.

Ved Ganløse Gymnastiks store, årlige forårsopvisning optrådte foreningens mange hold alle under temaet cirkus. Der var en duft af popcorn, som det sig hør og bør i et ægte cirkus, og ballonklovne, glimmer og cirkusmusik bidrog også til stemningen.

Der blev budt på en festlig blanding af småbørnsgymnastik, forrygende springserier, medrivende rytmer, rope skipping og parkour. En flot kinesisk drage ledsagede nogle af de mindste deltagere sammen med næsten meditativ musik, og små cirkusprinsesser gik på line helt uden sikkerhedsnet.

Foreningens instruktører, hjælpeinstruktører og bestyrelse udførte et dansenummer under vild jubel fra tilskuerrækkerne.

Støtte til hospitalsklovne

I forlængelse af temaet havde Ganløse Gymnastik ekstraordinært besluttet at lave en støtteindsamling til fordel for Danske Hospitalsklovne. Der blev solgt farvestrålende armbånd og bløde klovnenæser, og pengene gik direkte videre til klovnene.

”De gør et fantastisk stykke arbejde ude på børneafdelingerne, og det skal de have stor anerkendelse for,” sagde foreningens formand, Merete Langwadt Guld, der i dagens anledning optrådte som sprechstallmeister i høj hat og brokadejakke.

Hundredvis af gymnaster stod sammen på gulvet efter indmarchen og sendte en fælles kærlig hilsen til alle børn, der er indlagt på hospitalet, mens de viftede alt, hvad de kunne, med kulørte papirstrimler.

En pauseklovn sørgede med hat og høje hæle for lidt underholdning mellem indslagene, så ventetiden ikke føltes for lang. Hun fik aktiveret publikum med forskellige koordineringsøvelser – eller hjernetræning, som det også hedder. Her kunne alle være med til stor morskab.

Flot finale

Forestillingen sluttede med et brag af en finale:

Først gik Ganløse Gymnastiks udtagede hold i hhv. hiphop og spring på gulvet og leverede nogle virkelig flotte præstationer; dans og spring på højt niveau.

"Dem er vi utroligt stolte af," sagde formand Merete Langwadt Guld.

"De har trænet hårdt og har nogle meget dygtige instruktører – det kan vi alle se i dag."

Til allersidst fik publikum lov at opleve trioen No Limits Acrobatics, som balancerede oven på hinanden i imponerende formationer.

Publiceret 25 March 2019 10:41