Egedals borgmestrer Karsten Søndergaard mener, at Musikfestival Ølejren har nået en størrelse, hvor det ikke passer ind i et villa-kvarter. Arkivfoto

Egedals borgmestrer Karsten Søndergaard mener, at Musikfestival Ølejren har nået en størrelse, hvor det ikke passer ind i et villa-kvarter. Arkivfoto

Egedals borgmester om festival: "Vil gerne kigge på Ølejren igen"

"Ølejren var et fantastisk initiativ, der blev en stor succes, så jeg vil meget gerne indlede en ny dialog med Danni Elmo og Jens Lysdal," siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard

Af
Kenneth Tanzer

Danni Elmo og Jens Lysdals redningsaktion for "Musikfestival Ølejren" i Ølstykke bliver mødt med åbne arme af Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

"Det synes jeg er fantastisk. Ølejren var et fantastisk initiativ, som jeg var ked af at se lukke ned," siger Karsten Søndergaard til Lokalavisen Egedal.

Han er derfor klar til at mødes med de to musikere for at kigge efter løsninger.

"Jeg vil meget gerne i dialog med Danni og Jens. Ølejren var et privat foretagende, så der er grænser for, hvad vi kan hjælpe med, men vi har tidligere støttet arrangementet økonomisk, og det er der måske mulighed for at gøre igen," siger Karsten Søndergaard.

Én af årsagerne til aflysningen af den lokale festival var kommunens krav om at flytte fra haven på Udlejrevej 4 til et areal ved Græstedgård - et krav, som Danni Elmo afviste, men som Karsten Søndergaard holder fast i.

"Vi gjorde det klart over for Danni Elmo, at festivalen havde nået en størrelse, hvor det ikke længere passer ind i et villa-kvarter. I forhold til lokalplanen for området, så kan vi ikke stå inde for en afvikling i en have i et villa-kvarter. Man kan sige, at det foregår i et område, der ikke er udlagt til så stort et arrangement," siger Karsten Søndergaard.

Ikke tal på nabo-klager

I forbindelse med aflysningen kunne Egedal Kommune samtidig meddele, at der de to første år har været mange nabo-klager om larm og trafikale udfordringer.

"Jeg har ikke tal på, hvor mange klager vi har modtaget. Jeg ved det ikke, men antallet er heller ikke afgørende. Det har været nok til at få os til at reagere," siger borgmesteren, der understreger, at han intet har imod Musikfestival Ølejren i Ølstykke.

"Nej, tværtimod. Arrangementet har været en kæmpe succes, så jeg håber på en gentagelse," siger Karsten Søndergaard.

Publiceret 15 April 2019 06:04