Ølejrens initiativtager Danni Elmo (til venstre) ses her med Jens Lysdal, som vil gøre sit til at genoplive festivalen i Ølstykke. Foto: KT

Ølejrens initiativtager Danni Elmo (til venstre) ses her med Jens Lysdal, som vil gøre sit til at genoplive festivalen i Ølstykke. Foto: KT

Håndsrækning til arrangøren af "Ølejren": Musiker Jens Lysdal vil redde Ølstykkes festival

Den erfarne musiker vil hjælpe initiativtager Danni Elmo med at genoplive "Musikfestival Ølejren" i 2020

Af
Kenneth Tanzer

Mange musikglade Egedal-borgere blev for nylig slemt skuffede, da "Musikfestival Ølejren" i Ølstykke besluttede at lukke ned for den ellers så populære sommer-festival på Udlejrevej 4.

Økonomiske knaster og Egedal Kommunes krav om en ny placering fik arrangør og initiativtager Danni Elmo til at trække stikket, men nu er der muligvis hjælp på vej.

Står det til den kendte og erfarne Slagslunde-musiker Jens Lysdal, så vender festivalen allerede tilbage til næste år.

"Jeg er klar til at trække i arbejdstøjet for Ølejren og hjælpe Danni Elmo videre. Den kamp vil jeg meget gerne gå ind i. Det gælder både i forhold til planlægning, men også når vi snakker dialogen med Egedal Kommune. Jeg vil gerne prøve at tydeliggøre de lidt videre konsekvenser af at stille sig på bagbenene for sådan et arrangement i Egedal. Jeg har over 30 års erfaring i musikbranchen, så jeg føler, at jeg kan bidrage med noget," siger Jens Lysdal, der blandt andet har udgivet syv albums og fået sin musik nomineret i Danmark, Tyskland og USA.

Jens Lysdal har på afstand fulgt "Musikfestival Ølejren", og han lægger ikke skjul på, at aflysningen er trist og overraskende.

Vil i dialog med kommune

"Det er super ærgerligt. Jeg kan ikke på stående fod komme i tanke om en større gave for en kulturfattig kommune som Egedal end at der dukker et ungt menneske op, som vælger at gå all-in og investere både tid og penge på at få sådan et kulturtiltag op at stå - og som ovenikøbet viser sig at kunne magte opgaven og med det samme gøre det til en succes. Det er jo helt tydeligt et folkeligt arrangement, som samler kommunen, men festivalen har også tilført kommunen noget den i dén grad mangler - nemlig positiv omtale og branding. Et andet aspekt er Egedal Musikskole, som vil have stor gavn af en upcoming festival," siger Jens Lysdal til Lokalavisen Egedal.

En genoplivning af Ølejren er ikke aktuelt i år, men Danni Elmo tager gerne imod håndsrækningen fra Jens Lysdal.

"Han kommer med en masse erfaring og viden, som kan gavne vores festival, så det er kun positivt, hvis han vil bidrage. Hvis Ølejren skal vende tilbage til næste år, så har jeg brug for hjælp fra folk, som er klar til at tage ansvar. Lige nu er stopklodsen økonomien og Egedal Kommunes krav om placering, men forhåbentlig kan Jens og jeg flytte noget sammen. Det går vi efter," siger Danni Elmo, der sammen med Jens Lysdal er klar til at mødes med Egedal Kommune.

"Vi vil finde løsninger, og det vil kommunen forhåbentlig også. Det koster alt i alt mellem 500.000 og 800.000 kr. at afvikle denne festival, så det bliver spændende at høre, hvilket økonomisk niveau kommunen vil støtte festivalen med i 2020. Det er meget afgørende, at man som lille og ny arrangør kan gå til sine leverandører og sige, at man har et kommunalt økonomisk rygstød. Derudover ser vi gerne, at flere lokale virksomheder og private sponsorerer støtter op økonomisk. Endelig ville det være fantastisk, hvis kommunen ville hjælpe med at søge fonde," siger Danni Elmo.

Spejder-pladsen i spil

I forhold til festivalens kommende placering er Danni Elmo også klar i mælet.

“Vi vil gerne holde festivalen på Spejder-pladsen, da det vil kunne bibeholde samme hygge-stemning som den forrige placering, så vi håber at kommunen kan sige god for det og arbejde for at stå på mål for de tilladelser det kræver," siger Danni Elmo.

Publiceret 15 April 2019 05:50