"Det er vanvittigt, at myndighederne bliver ved med at finde rester af flere sprøjtegifte i vores drikkevand," lyder det fra Enhedslisten.

Enhedslisten kræver samråd om giftrester i Ledøjes drikkevand

Enhedslistens miljøordfører Øjvind Vilsholm vil have ministeren i hastesamråd efter sagen om Ledøjes drikkevand

I forlængelse af fundet af giftrester i drikkevandet i Ledøje kræver Enhedslisten miljøordfører Øjvind Vilsholm nu minister Jakob Ellemann-Jensen (V) i hastesamråd.

”Vi har brug for et komplet overblik over den kaotiske situation og et straksforbud mod brug af sprøjtegifte ved drikkevandsboringer,” lyder det fra miljøordføreren i en pressemeddelelse.

"Det er vanvittigt, at myndighederne bliver ved med at finde rester af flere sprøjtegifte i vores drikkevand. Denne gang i et omfang så myndighederne direkte siger, at borgerne i Ledøje ikke skal drikke vandet fra hanen. Det her minder jo om et gigantisk kemiforsøg med den danske befolkning som prøvekaniner. Det skal stoppe nu," lyder det fra Øjvind Vilsholm.

Han understreger, at man først og fremmest skal have situationen under kontrol.

"Derfor kræver jeg, at ministeren stiller op i et hastesamråd i Folketinget. Alle drikkevandsboringer bør med det samme undersøges for alle de nye stoffer, der nu er fundet i drikkevandet, så vi kan få overblik over den kaotiske situation. Lige nu bliver der spillet hasard med folks helbred," siger han og fortsætter:

"Sagen fra Egedal er et resultat af fortidens synder, men landmændene sprøjter i dag videre med andre sprøjtegifte tæt ved vores drikkevandsboringer. Ministeren må lave et straksforbud mod brug af alle sprøjtegifte i de områder, hvor vandet hentes op. Regeringen, Socialdemokratiet, Radikale og SF har givet kommunerne til og med 2022 til at stoppe brug af sprøjtegifte ved drikkevandsboringer. Det er alt for sent og fuldstændig galimatias, at vi skal lade landmændene fortsætte med at forurene vores drikkevand. Der er nemlig ingen garanti for, at vi ikke om få år finder nutidens pesticider i grundvandet, hvis ikke vi sætter ind nu og her."

Publiceret 30 April 2019 13:06