400 deltagere er i den kommende weekend klar til at prøve kræfter med GTC's stævne,

400 deltagere er i den kommende weekend klar til at prøve kræfter med GTC's stævne, "Tri på Tyren ved Ganløse og Bastrup Sø. Arkivfoto

400 er klar til start: Kæmpe triatlon-stævne i og omkring Ganløse

Triatlonklubben Ganløse Tri-Center er igen i år vært for det populære triatlon-stævne "Tri på Tyren" ved Bastrup Sø

Triatlonklubben Ganløse Tri-Center (GTC) har siden 2003 afholdt triatlon-stævnet ”Tri på Tyren” – og for 17. år i træk skal klubben afholde sæsonens første åbent vands stævne i Bastrup sø.

Det kommer til at foregå lørdag den 18. maj fra kl. 14.00, hvor første triatlet ud af cirka 400 deltagere hopper i Bastrup Sø for at prøve kræfter med 750 m svømning i Bastrup Sø, 23,2 km cykling samt 5 km løb ved Bastrup Ruin.

"Det er meget stor indsats og fornøjelse, at GTC er den klub i den Region Hovedstaden, som er vært for et stævne, som trækker et rekordstort antal deltagere – lige fra motionister til elitelandsholdet til regionen. ”Tri på Tyren” konceptet har vi udviklet siden 2003 og har fra starten den standard og kvalitet, at det kan bære at for at være i superligaen,” fortæller Steffen Mattrup Lund-Hansen, som er med i klubbens stævne-sektion.

”Det kræver stor opbakning fra klubbens 150 medlemmer til at være stævne officials samt alle de eksterne stævne medhjælpere, så deltagerne får de bedste betingelser," siger Steffen Mattrup Lund-Hansen.

Dagen efter, søndag den 19. maj, danner "Tri på Tyren" så rammerne til DM Hold triatlon, som afholdes fra kl. 10.00 til 13.00. Cykelruten foregår på strækningen Bastrup-Ganløse, og holdkørselen består af 4 M/K som cykler meget stærkt, og for at sikre en tryg afvikling for deltagere og beboere langs cykelruten er der givet tilladelse til en lukket vejstrækning i tidsrummet kl. 1000-1300. Første hold vil være på cykelruten ca. kl. 11.10. Der er opsat omkørselsskilte via Farum.

Således er færdslen lukket på strækning: Lyngevej fra rundkørslen i Ganløse til Ganløsevej lige før Stengårdsvej i Bastrup lukket for øvrig trafik i begge retninger. Udkørsel fra de tilstødende veje Udinevej og Blåkærvej er også lukket.

Publiceret 08 May 2019 06:21