Egedals børnebiblioteker præsenterer børnevalget frem til den 5. juni. Pressefoto

Egedals børnebiblioteker præsenterer børnevalget frem til den 5. juni. Pressefoto

Børnevalget rykker ind på Egedals biblioteker

Egedals børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater

For at styrke børns forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet, inviterer alle landets børnebiblioteker nu til Børnevalg 2019.

Frem til den 5. juni kan børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg 2019.

Egedals børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater og bibliotekerne bliver oversvømmet af valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne, der pryder børnenes stemmeseddel.

"Så tag jeres børn på Egedal Bibliotekerne og stem ved årets Børnevalg 2019," lyder opfordringen fra Egedal Bibliotekerne.

”Danske børn og unge mangler politisk selvtillid. Vi tror det er vigtigt at begynde tidligt med at give børnenes lyst til at deltage, og det er oplagt at bruge noget de kender og er trygge ved fra deres litterære univers”, siger Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening

Det er Danmarks Biblioteksforening, der står bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.

Publiceret 15 May 2019 06:12