Det radikale Egedal-byrådsmedlem Rikke Mortensen (til venstre) ses her med partikollega og byrådskollega Helle Anna Elisabeth Nielsen til gårsdagens valgfest. Foto: Radikale Venstre

Det radikale Egedal-byrådsmedlem Rikke Mortensen (til venstre) ses her med partikollega og byrådskollega Helle Anna Elisabeth Nielsen til gårsdagens valgfest. Foto: Radikale Venstre

Opdateret kl. 15.15: Egedal-byrådsmedlem krydser fingre: "Jeg har en god chance for at komme i Folketinget"

Rikke Mortensen fra Radikale Venstre spår sig selv en god chance for at snuppe partiets andet mandat i Nordsjælland

Af
Kenneth Tanzer

Seneste nyt: Resultaterne fra de forskellige nordsjællandske kredse tikker ind, og det ser ud til at Rikke Mortensen ikke kommer i Folketinget

De personlige stemmer er netop nu ved at blive talt op, og der begynder sig at tegne et billede af, hvem der er ude og inde af Folketinget.

Set med lokale briller for Nordsjælland og Egedal, så tyder alt på, at Sofie Løhde snupper en plads i Folketinget efter Venstres fremgang, der i Nordsjælland sikrer partiet tre mandater. I den "røde lejr" er der mere spænding om Davis Trads, der kan snuppe Socialdemokratiets tredje mandat i Nordsjællands Storkreds.

Liberal Alliance taber sine to mandater i Nordsjælland, og dermed kommer Lasse Sjørslev fra Egedal ikke i Folketinget i denne omgang.

Én der derimod kan ende i Folketinget, når samtlige personlige stemmer er talt op, er det lokale Egedal-bydsmedlem Rikke Mortensen fra Radikale Venstre. Partiets fornemme valg-resultat betyder, at man i Nordsjællands Storkreds går fra ét til to mandater - og det er netop det andet og ledige mandat, som kan gå til Rikke Mortensen.

Ville være en drøm

"Jeg tror på, at jeg kommer ind. Jeg har en rigtig god chance, som det ser ud lige nu, men vi er meget klogere ved en 16-tiden. Min største konkurrent er nok Kristian Hegaard," siger Rikke Mortensen, der erkender, at en plads i Folketinget vil være en stor drøm.

"Det ville være toppen på min politiske rejse. Folketinget har altid været et stort mål for mig," siger Rikke Mortensen.

Mens hun venter på at få afgjort sin politiske skæbne, så kan hun se tilbage på et fornemt valg for Radikale.

"På landsplan går vi otte mandater frem, og i Egedal har vi fået 12,5% af stemmerne. Det er virkelig flot og en massiv opbakning. Det fortæller mig, at danskerne er klar til en ny retning," siger Rikke Mortensen til Lokalavisen Egedal.

Publiceret 06 June 2019 12:24