Mika Vandborg fra Gnags kan oplreves på nærmeste hold på Egedals musikfestival i Egedal Centret. Pressefoto

Mika Vandborg fra Gnags kan oplreves på nærmeste hold på Egedals musikfestival i Egedal Centret. Pressefoto

Det spiller i Egedal Centret på lørdag: To stjerne-musikere fra Gnags optræder på Egedal Musikfestival

Jens Jones og Mika Vandborg vil på lørdag spille numre fra Gnags med musikskolens Teaterkoncertband, når der i det lokale center bydes på Egedal Musikfestival

Musikken vil på lørdag den 15. juni fra kl. 10.00 til 14.00 blomstre og være i højsædet i Egedal Centret.

Her afvikler centeret i samarbejde med Egedal Musikskole nemlig endnu en udgave af "Egedal Musikfestival". Og igen i år byder programmet på masser af aktiviteter og god musik, men denne gang får den lokale festival også stjernebesøg i form af de to stjernemusikere fra Gnags, Jens Jones og Mika Vandborg.

De vil spille numre fra Gnags med musikskolens Teaterkoncertband, som netop spillede musik fra Gnags i årets teaterkoncert i april. Jens Jones og Mika Vandborg har begge spillet med Gnags i mange år og vil dele ud af deres erfaringer og anekdoter fra tiden det populære band. Denne koncert starter kl. 12:45 i ”Det Elektriske Telt” på Søløvetorvet.

I år vil festivalen i øvrigt starte kl. 10.40 med et stort pop-up ”Festivalkor” på Centertorvet ved Kvickly bestående af sangglade børn og voksne fra Egedal.

Fællesskab

Festivalkoret sætter fokus på det at synge sammen og det musikalske fællesskab på tværs af generationer. Jakob Høgsbro vil dirigere ”Festivalkoret”. Alle er velkomne i Festivalkoret og man behøver ikke være Pavarotti for at være med. Man skal bare møde op og synge med på ”Jutlandia” og et par andre sange, som Jakob Høgbro instruerer på stedet. Jakob Høgsbro er kordirigent på topniveau og har de sidste tre år stået i spidsen for det store børneorkester i Maglehøjhallen på Musikkens Dag.

Mika Vandborg fra Gnags kan oplreves på nærmeste hold på Egedals musikfestival i Egedal Centret. Pressefoto

Mika Vandborg fra Gnags kan oplreves på nærmeste hold på Egedals musikfestival i Egedal Centret. Pressefoto

Musikalsk præsenterer musikskolen selv en bred vifte indslag både klassisk musik, sangskrivning, jazz og pop/rock. Musikskolen har også kulturskolefag, herunder billedkunst. Der vil være udstilling og workshop med elever og alle andre interesserede i Kvicklytorv-teltet. Der vil også være rig mulig for at møde og tage en snak med musikskolens lærere, ledelse og administration i løbet af dagen.

Der hele foregår fra tre scener, nemlig "Det elektriske telt" (Søløvetorvet), "Kvicklytorvteltet" (på Centertorvet ved Kvickly) og "Det akustiske telt" (Søstertorvet).

Stort program

Gæsterne kan opleve Festivalkoret, Egedal Showband, Kajsa & the Cookies, Teaterkoncertbandet med Gnags, Tina Dickow Jam, Popsica, Sinfonietta, EMUSO, Steelpans Special, Casper Fonberg, Fløjtespillerne, Attes Jazzhold, Klaver- og keyboardelever, Marimba-band, Musikprofilklassen, Guitar-/fløjte-band, Kassemestrene, Guitarensembler, Flamenco-duo, billedkunst-workshop og jamsession.

Egedal Musikfestival, der er en årligt tilbagevendende begivenhed, blev afholdt første gang i 2012. Festivalen løber af stablen i juni hvert år og fungerer både som en koncertevent og som en god afslutning på sæsonen for musikskolens elever og lærere. Festivalen finder på lørdag sted fra kl. 10.40-14.00.

"Vi er meget lokalt orienterede og fokuserer på helhedsoplevelser fra – og i nærområdet. Egedal Centret satser generelt på lokale kræfter, både forretningsmæssigt og kulturelt. Derfor er det naturligt at præsentere nogle af musikskolens dygtige orkestre i løbet af året til f.eks. cafekoncerter og juletræstænding, ”Musik i Butik” og ”På Egne Ben”, og at indgå i dette samarbejde omkring festivalen med musikskolen," siger centerkonsulent Sten Jensen fra Egedal Centret.

Centeret et naturligt valg

Også hos Egedal Musikskole er man glad for placeringen af det lokale event.

”For musikskolen betyder placeringen i centret et godt flow af mennesker og nysgerrige, som normalt ikke viser sig ved musikskolens mange koncerter rundt om i kommunen. Musikskolen bestræber sig på at møde alle borgere, og Egedal Centeret er derfor et naturligt valg, og vi har et stort gensidigt udbytte af dette værdifulde samarbejde," siger Mikkel Benn, musikskoleleder fra Egedal Musikskole.

Publiceret 12 June 2019 06:01