Klaus K. Jakobsen, der er idemand og en af kræfterne bag det udvalg, som har opgaven, oplyser, at der arbejdes på at samle informationer og kortlægning af områderne i kommunen.

Klaus K. Jakobsen, der er idemand og en af kræfterne bag det udvalg, som har opgaven, oplyser, at der arbejdes på at samle informationer og kortlægning af områderne i kommunen.

Lokal rotary-klub vil have fibernet til Egedal

Egedal Rotary klub er blevet ambassadør for at få fibernet udbredt i hele Egedal Kommune

I Egedal Rotary klub arbejder de med lokale og internationale projekter. Det kan være godtgørende formål og projekter, som anses værende vigtige for klubbens medlemmer.

I Egedal Rotary Klub har de erfaret, at rigtig mange borgere i Egedal, har meget dårlige internetforbindelser. De besluttede derfor i 2018, at nedsætte et udvalg, hvis fornemmeste opgave var at finde alle de muligheder der var, for et bedre internet i Egedal.

Så nu er Egedal Rotary klub ambassadør, for at få fibernet udbredt i hele Egedal. Klaus K. Jakobsen, der er idemand og en af kræfterne bag det udvalg, som har opgaven, oplyser, at der arbejdes på at samle informationer og kortlægning af områderne i kommunen.

”Det er nødvendigt, så vi kan finde ud af, hvor vi skal fokusere og lægge vores kræfter,” fortæller Klaus K. Jakobsen i en pressemeddelelse.

Klaus K. Jakobsen tilføjer:

Vi undersøger i øjeblikket interessen for at få fibernet til Egedal. Hvis det skal lykkes, kræver det en indsats fra lokale ildsjæle. Vi har bl.a. behov for lokale fiberambassadører, som kan være med til at kortlægge behov og skabe opbakning til at fremtidssikre lokalområdet”.

Han fortæller også, at man har været så heldige, at GigaBit har tilbudt en unik mulighed for hurtigt, stabilt og fremtidssikret internet til lave priser i Egedal.

Enestående chance

"Det er en enestående chance for at løfte infrastrukturen og kunne følge med de stigende krav til kvaliteten og hastigheden af internetlinjer," lyder det fra Egedal Rotary Klub.

Ifølge Fagbladet ”Ingeniøren” vil en familie med to børn i 2025 have behov for minimum en 160/50 Mbps linje, hvilket de fleste i Egedal ikke vil kunne få tilbudt med de nuværende løsninger.

Klaus K. Jakobsen slutter med en bøn til alle borgere i Egedal.

”Din indsats kan dermed være alt afgørende for, om vi formår at opnå tilstrækkeligt mange tilmeldinger, til at få fibernet til din husstand og resten af Egedal kommune," siger han.

Publiceret 12 June 2019 11:05