Denne bil stod natten til tirsdag i flammer på parkeringspladsen i Latyrushaven i Smørum. Oplevelsen har chokeret beboerne. Privatfoto

Denne bil stod natten til tirsdag i flammer på parkeringspladsen i Latyrushaven i Smørum. Oplevelsen har chokeret beboerne. Privatfoto

Smørum-beboer så bilbrand fra soveværelset: "Man bliver rigtig utryg"

Christina Christiansen taler ud om den voldsomme bilbrand, der natten til tirsdag chokerede beboerne på Latyrushaven

Af
Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal i går kunne omtale, så blev der natten til tirsdag klokken 02.34 sat ild til en VW Golf, da den holdt parkeret på parkeringspladsen i Latyrushaven.

Ifølge døgnrapporten hos Nordsjællands Politi, så blev bilbranden opdaget af et avisbud i en hvid varevogn, som angiveligt forsøgte at slukke branden med en flaske vand. Det lykkedes dog ikke, hvorefter han fik alarmeret beboerne i området, som kontaktede politi og brandvæsen.

Christina Christiansen, beboer i Latyrushaven, så bil-afbrændingen på nærmeste hold fra sit soveværelsesvindue. En skræmmende oplevelse, som har printet sig fast.

"Der har lige været en bilafbrænding ved idrætscenteret, og nu rammer det os i Latyrushaven. Vi har tidligere oplevet tyveri af fælge og så videre, men bilbrande har vi heldigvis været forskånet for. Det var voldsomt, og man bliver selvfølgelig rigtig utryg," siger Christina Christiansen, inden hun prøver at gengive forløbet natten til tirsdag.

Så mand sætte ild til bilen

"Jeg vågnede af en bil, som dyttede flere gange. Jeg tænkte, at det var nok en bilalarm, men jeg valgte alligevel at kigge ud af vinduet og ned på parkeringspladsen. Pludselig så jeg en mand løbe fra en hvid varevogn og over mod de parkerede biler. Kort efter satte han ild til én af bilerne, mens jeg havde politiet i røret. Manden i den hvide varevogn (som politiet har beskrevet til at være avisbudet, red) dyttede igen og råbte en hel masse. Derefter var vi nogle beboere, som gik ud for at tale med manden i den hvide varevogn, mens bilen stod i flammer. Manden forklarede, at han lige havde set en mørk bil køre derfra. Det hænger dog ikke sammen med det, som jeg så fra mit soveværelse. Der er altså stadig nogle løse ender," siger Christina Christiansen.

Bilbranden medførte i øvrigt, at der skete skader på den bil, der holdt ved siden af den brændende bil.

Publiceret 12 June 2019 11:00