En gruppe ældre fra plejecentrene i Egedal Kommune får et dejligt sommerbesøg på Møllehøj hvert år. Pressefoto

En gruppe ældre fra plejecentrene i Egedal Kommune får et dejligt sommerbesøg på Møllehøj hvert år. Pressefoto

God oplevelse for Egedals ældre: Sommerbesøg på Møllehøj

Ældre fra Egedal Kommunes plejecentre får sådan en god sanseoplevelse på Valdermars Dag. De kommer ud selv og henter nye kartofler og jordbær med hjem fra Møllehøjs lgårdbutik i Søsum

Egedal Kommune samarbejder med Møllehøj om at give en gruppe ældre fra plejecentrene et dejligt sommerbesøg på gården hvert år.

Madservice køber jordbær til alle plejecentrene, og Møllehøj giver os de nye kartofler med hjem. Teamleder Ida Byrgiel fra Madservice fortæller i den forbindelse.

Hele oplevelsen

"Vi får mere end bare kartofler ud af denne aftale. Det er hele oplevelsen for dem som stadig kan gå rundt mellem jordbærbuskene og dufte halmen, som er det bedste. Jeg synes det er en fantastisk tradition at ældre fra plejecentrene kommer herud og får en dejlig sanse-oplevelse. Det er skønt at se hvordan naturen bare vækker ungdomsminder hos gamle mennesker. Kartoflens dag er en helt særlig dag for alle ældre generationer, som tydeligt husker stemningen af tidlig sommer, når de nye kartofler blev sat på bordet," siger Helle Buck fra Møllehøj i en pressemeddelelse.

Den idylliske gård skaber en helt særlig tryghed for både demensramte og almindeligt forvirrede sjæle, og får de fleste i højt humør på en sommerdag som denne - år efter år.

Publiceret 18 June 2019 06:08