Godkendelsen af et kommune-plantillæg samt en ny lokalplan gør Harald Nyborg-indflytningen mulig på denne grund ved siden af Maler S Lager. Arkivfoto

Godkendelsen af et kommune-plantillæg samt en ny lokalplan gør Harald Nyborg-indflytningen mulig på denne grund ved siden af Maler S Lager. Arkivfoto

Vokseværk på Valdemarsvej: Grønt lys til ny Harald Nyborg-butik og mulighed for erhverv og vaskehal

Bycenteret i Ølstykke står foran en udvidelse. Nu sender kommunen et kommuneplantillæg samt en ny lokalplan i otte ugers offentlig høring

Af
Kenneth Tanzer

Tilbage i oktober kunne Lokalavisen Egedal fortælle, at Egedal Kommune havde modtaget en ansøgning med ønsket om at opføre en stor Harald Nyborg-butik ved siden af Maler S Lager på Valdemarsvej 7 i Ølstykke.

Og nu er der for alvor kommet skred i projektet, for Planudvalget i Egedal Kommune har på sit seneste møde besluttet at godkende et kommune-plantillæg samt en ny lokalplan, der gør Harald Nyborg-indflytningen mulig.

Samtidig er forslaget sendt i otte ugers offentlig høring, inden projektet fremlægges på et borgermøde torsdag den 15. august på Egedal Rådhus.

"Det glæder mig rigtig meget, at vi nu giver mulighed for endnu en udvalgsvarebutik på Valdemarsvej. En Harald Nyborg-butik i Egedal vil give arbejdspladser, og så dækker sortimentet et behov, som vores borgere og erhvervsdrivende har," siger Ib Sørensen (A), formand for Planudvalget.

Siden projektets spæde start har bygherren foreslået at udvide anvendelsen med kontor-erhverv i bebyggelsens første sal samt en bilvaskehal til kunder. Forslaget er nu indarbejdet i planerne.

"Der er nogle resterende kvadratmeter til rådighed, så kontor-erhverv og en bilvaskehal er muligt i projektet," siger Ib Sørensen.

Hvis Harald Nyborg som ventet bliver en realitet på Valdemarsvej, så går det forholdsvis nye bycenter fra fire til fem store udvalgsvarebutikker. I forvejen råder Ølstykke-centeret over Jysk, Jem & Fix, thansen og Maler S Lager.

I tråd med analyse

"Det er helt efter planen og i tråd med vores målsætninger i detailhandelsanalysen, at bycenteret på Valdemarsvej samt ved Føtex på den anden side af Frederikssundsvej skal råde over udvalgsvarebutikker på over 1.000 kvadratmeter. På den måde undgår vi også, at disse større udvalgsvarebutikker konflikter med butikkerne i Egedal Centret," siger Ib Sørensen.

Publiceret 18 June 2019 05:52