"Da det gik op for mig, at jeg havde tabt, blev jeg ramt af en ubehagelig tomhed, en voldsom følelse af nederlag, bevidstheden om at være blevet afvist," siger David Trads, der her ses i Egedal Centret under valgkampen.

David Trads taler ud efter valg-nedtur: "Det var ydmygende"

David Trads troede at kendis-effekt og mange følgere på sociale medier ville sikre ham en plads i Folketinget. Men han undervurderede blandt andet værdien af de lokale medier

David Trads, nuværende politisk kommentator og vært på Radio24Syv, kom med 2.779 personlige stemmer ikke ind i Folketinget.

En kæmpe skuffelse for politikeren, der var opstillet i Egedal-Furesø kredsen.

Dagen efter "valg-nederlaget" forsøgte Lokalavisen Egedal at fange den socialdemokratiske kandidat for en kommentar, men telefonen blev ikke taget, og der blev heller ikke ringet tilbage.

Og det var der tilsyneladende en god grund til. David Trads gik med andre ord ned med flaget. Det fortæller han til kommunikationsforum.dk.

"Da det gik op for mig, at jeg havde tabt, blev jeg ramt af en ubehagelig tomhed, en voldsom følelse af nederlag, bevidstheden om at være blevet afvist. Det var som at være 13-årige David, der brændte det afgørende straffespark, da mit hold efter forlænget spilletid røg i straffespark i Aalborg Cup. Jeg turde ikke vende mig mod kammeraterne, gemte mit ansigt bag mine hænder. Hele verden brændte et øjeblik sammen," siger han og fortsætter:

"Da det gik op for mig, at den plads i Folketinget, som jeg så inderligt havde håbet på at erobre, var uden for rækkevidde, ja, da var jeg ærligt talt en knækket mand. Jeg sank sammen i sofaen, stirrede ud i luften, anede ikke, hvad jeg skulle sige. Den fremtid, jeg havde regnet med at skulle i gang med, forsvandt som dug for solen. Det var slut. Der gik et par dage nede i kulkælderen, for der er edderbankemig noget offentligt og ydmygende over at tabe i det mest offentlige af alle rum. Jeg lukkede mig inde. Men så skrev en amerikansk ven til mig, at tiden var inde til, at ’get over it and move on," udtaler David Trads til kommunikationsforum.dk.

Fik ikke hul igennem

Nu er nedturen kommet på afstand, og David Trads er nået frem til en vis selverkendelse.

"Jeg troede, at selvom jeg ikke var lokal, så ville den popularitet, jeg havde, fordi jeg var kendt fra tv, radio og aviser, kompensere. Men så nemt var det ikke. Jeg er ikke fra Nordsjælland – og selvom jeg brugte oceaner af tid på at være i min kreds og sætte mig grundigt ind i lokale forhold, så var det formentlig ikke nok til at blive opfattet som ’en af vore egne’. Ikke en umulig opgave, men det kræver længere tid. En vigtig lektie," siger David Trads, der også kommer ind på sin valgkamp.

"Det lykkedes mig ikke at få ordentligt hul igennem til de lokale medier, som prioriterede dem, de allerede kendte. De kandidater, der blev valgt, lagde tydeligvis mere vægt på at være i disse medier med læserbreve om lokale forhold og med annoncer, der profilerede dem. Min kampagne var mere baseret på sociale medier, hvor jeg alle steder har et endog meget stort antal følgere. Jeg satsede på, at jeg kunne nå ufiltreret frem til langt flere. Det virkede – lige indtil valgkampen, hvor politik fyldte så meget på Facebook, at folk så det meget mindre," siger David Trads

Publiceret 20 June 2019 06:07