Gerlev Legepark dukkede op på Toftehøjskolen med en masse legeredskaber, som eleverne tog del i. Fotos: KT

Gerlev Legepark dukkede op på Toftehøjskolen med en masse legeredskaber, som eleverne tog del i. Fotos: KT

Om lidt bliver her stille: Toftehøjskolen i Ølstykke sagde farvel og på gensyn til de små elever

Lokalavisen var med på sidelinjen, da cirka 100 elever fra Toftehøjskolens indskoling takkede af med leg, diskofest og kagemand. Efter sommerferien rykker de over på Hampelandskolen

Af
Kenneth Tanzer

Torsdag blev der leget, hygget og måske også fældet en tåre eller to på Toftehøjskolen i Ølstykke.

Anledningen var skolens "farvel og på gensyn-fest" for de cirka 100 små indskolings-elever, der efter sommerferien flytter med deres lærere over på Hampelandskolen.

"Der er mange følelser forbundet med det her. Det er vemodigt at sige farvel til børn og kollegaer, som man holder meget af. Heldigvis ses vi alle igen," sagde Rikke Nissen, lærer på Toftehøjskolen.

Søren (tv) og Victor fra 1.A og 1.B havde en herlig

Søren (tv) og Victor fra 1.A og 1.B havde en herlig "farvel og på gensyn-fest" på Toftehøjskolen. Efter sommer skal de starte på Hampelandskolen.

Om præcis et år tager de resterende elever nemlig samme korte tur mod Hampelandskolen, og derefter står Toftehøjskolen som bekendt til lukning.

En beslutning, som stadig er ved at blive fordøjet hos børn, forældre og lærere.

Kræver tilvænning

"Jeg forstår den politiske beslutning, men jeg forstår ikke, at man gennemfører flytningen før man investerer i de fysiske rammer på Hampelandskolen. Det tager tid at skabe disse rammer og få smeltet to skole-kulturer sammen, så det bliver en svær flytning og en stor udfordring, men vi og Hampelandskolen har gjort alt for at sikre en så god overgang som mulig. Vi har besøgt Hampelandskolen, og de har været her. Det har været et rigtig godt tiltag," lød det fra Maiken Duus Rasmussen, der er indskolingslærer på Toftehøjskolen.

Eleverne på Toftehøjskolen blev på tværs af årgangene budt på forskellige aktiviteter.

Eleverne på Toftehøjskolen blev på tværs af årgangene budt på forskellige aktiviteter.

Under torsdagens farvel-fest, hvor både små og store elever hyggede sig med legepark, skuespiller-besøg, kagemand og diskofest, var flytningen for en stund lagt i glemmekassen. I hvert fald hos eleverne.

"Det er en super god dag det her. Vi skal have kagemand og til diskofest senere," jublede Søren og Victor fra henholdsvis 1.A og 1.B.

Hvordan bliver det flytte over på Hampelandskolen?

Søren: "Jeg får lidt længere i skole, men jeg kender allerede én derovre fra min børnehave, så jeg glæder mig."

Victor: "Det bliver lidt hårdt at sige farvel til Toftehøjskolen, men jeg glæder mig også til at komme derover."

Mens eleverne boltrede sig i sommervarmen, så var der smil på læben hos Kai Kongsgaard, konstitueret skoleleder på Toftehøjskolen.

Kigger fremad

"Det er vigtigt med en god afslutning, hvor eleverne har en fest på tværs af årgangene. Det er skønt at se. Festen er finansieret af elevrådet, som i første omgang ville bruge pengene på skolegården, men det er der jo ikke længere behov for," sagde Kai Kongsgaard, inden han berørte den kommende flytning.

Torsdagens

Torsdagens "farvel og på gensyn-fest" blev nydt i fulde drag.

"Vi kommer til at savne det liv, som både SFO og indskolingen har givet til skolen. Både børn og personale bliver savnet, men det er vigtigt at kigge fremad og sikre et godt sidste skoleår her på Toftehøjskolen. Vi er meget optaget af at lave nye aktiviteter, så vi kan skabe et stærkt fællesskab det sidste år. Det kan godt være, at vores skole står foran en lukning, men det må det sidste skoleår ikke bære præg af. Vi skal være en skole og ligne en skole. Der skal med andre ord ikke sættes skodder op for vinduerne," lød det fra Kai Kongsgaard.

En kæmpe kagemand var i dagens anledning kørt i stilling.

En kæmpe kagemand var i dagens anledning kørt i stilling.

Publiceret 21 June 2019 09:40