En brand under gulvbrædderne i en udestue fik mandag brandvæsnet til at rykke til Knudsvej i Jyllinge. Modelfoto

En brand under gulvbrædderne i en udestue fik mandag brandvæsnet til at rykke til Knudsvej i Jyllinge. Modelfoto

Bøder på vej til borgere: Deres ukrudtsbrændere startede to brande

Brandvæsenet måtte mandag en tur til Knudsvej i Jyllinge og Uglevej i Ølstykke, da to mænd kom på afveje med ukrudtsbrænderne

Af
Kenneth Tanzer

En 58-årig mand fra Jyllinge er blevet sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen og kan se frem til en bødestraf.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi efter en brand mandag aften kl. 19.54 på Knudsvej i Jyllinge.

Ifølge politiet, så var der udbrudt brand under gulvbrædderne i en udestue, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Det viste sig, at branden formodes at være startet efter brug af en ukrudtsbrænder, som den 58-årige mand havde anvendt kort forinden.

"På grund af omstændighederne blev han sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, fordi han ikke havde forsigtig nok med brugen af ukrudtsbrænderen. Ingen kom til skade ved branden," oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Brandvæsenet måtte også en tur til Uglevej i Ølstykke. Mandag eftermiddag cirka kl. 16.12 fik ilden fra en ukrudtsbrænder fat i et træ, som stod op ad en carport.

Da politi og brandvæsen kom til stedet, var husets beboer, en 74-årig mand, allerede i gang med at slukke ilden med en haveslange. Brandvæsenet sørgede for efterslukningen, og den 74-årige blev sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven.

Publiceret 25 June 2019 11:04