"VM i Rusland bliver en kæmpe oplevelse for mig og min familie, som tager med for at heppe. Jeg glæder mig rigtig meget," siger Alma Sofie Højgaard Pedersen. Privatfoto

Alt er vundet i Danmark: Nu skal Veksøs Alma Sofie til VM i Rusland

Det 13-årige gymnastik-stortalent Alma Sofie Højgaard Pedersen pakker kufferten for at vise sig frem på den store scene til junior-verdensmesterskabet i Moskva

Af
Kenneth Tanzer

Hun kan allerede sætte flueben ud for en bronzemedalje ved de Nordiske Mesterskaber samt guldmedaljer ved Sjællandsmesterskabet og Danmarksmesterskabet.

Men den 13-årige Veksø-gymnast Alma Sofie Højgaard Pedersen har mod på mere - drømme, der rækker ud over Danmarks grænser.

I slutningen af juli venter nemlig hendes måske største udfordring, når hun skal repræsentere Danmark ved de første Junior Verdensmesterskaber i Rytmisk Sports Gymnastik nogensinde.

Guldmedaljer har Alma Sofie Højgaard Pedersen vundet mange af sin ungdomskarriere som rytmisk sports gymnast. Privatfoto

Guldmedaljer har Alma Sofie Højgaard Pedersen vundet mange af sin ungdomskarriere som rytmisk sports gymnast. Privatfoto

Mesterskaberne foregår i Ruslands hovedstad Moskva, og der deltager mere end 190 piger fra 68 forskellig lande.

"Det bliver en kæmpe oplevelse for mig og min familie, som tager med for at heppe. Modstanden er meget hård, så det bliver svært at hente medaljer, men jeg glæder mig til at deltage," siger Alma Sofie, der af Danmarks Gymnastik Forbund blev udtaget til Ruslands-turen umiddelbart efter hendes guldmedalje ved Sjællandsmesterskabet tidligere på året.

"Jeg var virkelig glad for at blive udtaget - også fordi jeg skal repræsentere Danmark," siger Veksø-pigen, der til daglig repræsenterer Ballerup Gymnastik Forening.

Succes i rødt og hvidt

Hun er også landsholdsgymnast, og i starten af juni markerede hun sig stærkeste vis i de rød-hvide farver, da hun med landsholdet slog Skåne i Puls Arena i Landskrona.

"Jeg vandt juniorrækken med mere end seks point ned til to svenske piger, og samlet lykkedes det os at vinde Skåne-Danmark landskampen efter 19 år. Det var en stor sejr," siger Alma Sofie Højgaard Pedersen til Lokalavisen Egedal.

Landskamps-sejren kom i hus ugen efter Veksø-pigens fjerde guldmedalje ved Junior-Danmarksmesterskabet. Samtidig kvalificerede hun sig til finalen i senior-disciplinen, hvor de seks bedste gymnaster fra junior og senior-rækkerne dystede om medaljer i de disciplinerne bold, køller, vimpel og tøndebånd.

Alma Sofie vandt sølv i begge finaler, hvilket er lidt af en præstation som førsteårs-junior. Det blev også til en guld medalje i hendes senior duo, som hun udførte sammen med sin veninde Isabella.

Det har med andre ord været et fremragende år for Alma Sofie. Aldersmæssigt er hun nu første års junior, men hun har alligevel vundet alle de konkurrencer hun har deltaget i på dansk grund i år.

Lader op i Holland

"Selvom Rytmisk Sports Gymnastik er en OL-disciplin, så er sporten lille i Danmark. Det betyder, at jeg deltager i en del konkurrencer og træningsophold i udlandet. Ganske enkelt for at udvikle mig yderligere. Alene i år har jeg siden januar været i Rusland i tolv dage, Holland og Tyskland i fem dage samt i Norge. I starten af juli lader jeg op til VM i Rusland ved at tage på træningsophold i Holland hos den danske landstræner, som er fra Kasakhstan, men bor i Holland," siger Alma Sofie Højgaard. Pedersen.

Publiceret 02 July 2019 06:02