Stor glæde i Egedal Maskin Center mandag eftermiddag, hvor Jonas Poss Pedersen (yderst til højre) blev præsenteret for sin nye græsslåmaskine. I midten ses Ulrik Jakobsen, indehaver af Egedal Maskin Center og til venstre ses Jyllinge-borgeren Ann Regitze Thorup Rasmussen, der startede indsamlingen. Foto: KT

Stor glæde i Egedal Maskin Center, hvor Jonas Poss Pedersen (yderst til højre) blev præsenteret for sin nye græsslåmaskine. I midten ses Ulrik Jakobsen, indehaver af Egedal Maskin Center og til venstre ses Jyllinge-borgeren Ann Regitze Thorup Rasmussen, der startede indsamlingen. Foto: KT

Jonas fra Jyllinge-bosted elsker at slå græs: Nu har borgerne samlet ind til en ny græsslåmaskine

"Jeg er så taknemmelig," siger spastikeren Jonas Poss Pedersen, som via en indsamling og lokal opbakning fra Egedal Maskin Center kan få opfyldt sit store ønske

Af
Kenneth Tanzer

"Hold nu op, hvor er den bare lækker."

36-årige Jonas Poss Pedersen, spastiker og beboer på Bostedet Koglerne i Jyllinge, kan ikke skjule sin begejstring.

Hans øjne stråler af glæde, når blikket falder ned på den toptunede og sprøde "Combi 50 SQ Stiga-græsslåmaskine".

Vi befinder os hos Egedal Maskin Center i Veksø, hvor Jonas Poss Pedersen denne mandag eftermiddag får "nøglerne" til sin nye græsslåmaskine - en maskine, som er kommet i hus takket være en økonomisk støtte fra 31 forskellige Jyllinge-borgere, der via Facebook har givet et beløb.

"Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er så taknemmelig for den støtte, som jeg har fået blandt borgere i Jyllinge og hos Egedal Maskin Center. Det siger lidt om det sammenhold, der eksisterer i Jyllinge og omegn," siger en lykkelig Jonas Poss Pedersen.

Helt nøjagtig har borgerne samlet 4760 kr. ind til Jonas Poss Pedersen, mens Ulrik Jakobsen, indehaver af Egedal Maskin Center, har doneret det sidste beløb, så den 7295 kr. dyre græsslåmaskine kan finde vej til Skovbrynet 1, hvor Bostedet Koglerne har til huse.

"Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er så taknemmelig for den støtte, som jeg har fået blandt borgere i Jyllinge og hos Egedal Maskin Center. Det siger lidt om det sammenhold, der eksisterer i Jyllinge og omegn," siger Jonas Poss Pedersen.

Hans ønske om en græsslåmaskine tog for alvor fart, da han for nylig lagde et opslag op på Facebook.

"Jeg skrev, at jeg søgte en græsslåmaskine. Jeg elsker at slå græs, og jeg har i mange år slået græsset på Koglernes arealer. Det styrker min gang-motorik, og mine fysioterapeuter har også anbefalet mig at holde græsslåningen ved lige. Desværre gik den gamle maskine i stykker, og så valgte jeg at skrive ud," siger Jonas Poss Pedersen.

2900 kr. på tre timer

Kort efter besluttede Jyllinge-borgeren Ann Regitze Thorup Rasmussen at starte indsamlingen til fordel for Jonas Poss Pedersen, og så gik det ellers stærkt.

"På tre timer var der indsamlet 2900 kr. Folk støttede med alt fra 10 kr. til 50 kr., og konstant var der liv i Mobilepay. Dagen efter lukkede jeg indsamlingen, da vi nåede 4760 kr. Det beløb havde vi samlet ind på bare et halvt døgn. Det er fantastisk, men det er ret typisk for Jyllinge Nordmark. Her er sammenholdet bare unikt," siger Ann Regitze Thorup Rasmussen.

Senere tog Gitte Berg Heiden, mediekonsulent på Lokalavisen Egedal, kontakt til Ulrik Jakobsen fra Egedal Maskin Center, og han skulle ikke bruge mange minutter på at sige "ja" til at støtte formålet.

"Jeg og min virksomhed gør meget for at støtte borgere og gode formål i lokalområdet. Da jeg blev præsenteret for Jonas Poss Pedersen og den lokale indsamling for ham, så var jeg ikke tvivl. Det ville jeg meget gerne bakke op om. Hvis en græsslåmaskine fra vores butik kan hjælpe ham på vej i dagligdagen, så er det bare glædeligt," siger Ulrik Jakobsen, der også har belønnet Jonas Poss Pedersen med en græs-trimmer.

"Jonas bliver glad for sin nye maskine. Den kan rigtig mange ting og er en såkaldt super-prof maskine," siger Ulrik Jakobsen.

Publiceret 03 July 2019 09:38