Fra hjørnet af Frode Fredegodsvej og Krogholmvej, hvor noget af stien allerede er anlagt. Foto: ST.

Fra hjørnet af Frode Fredegodsvej og Krogholmvej, hvor noget af stien allerede er anlagt. Foto: ST.

Lokal supercykelsti er i fuld gang: Ventes klar sidst på året

7 kilometer lang sti, der skal forbinde Stenløse og Jyllinge, er blevet forsinket flere gange. Men nu er arbejdet gået i gang

Af
Finn Due Larsen

Den har trukket ud i flere omgange, men nu er den godt på vej til at blive anlagt - supercykelstien mellem Stenløse og Jyllinge.

Flere forbipasserende har allerede bemærket, at noget af stien er blevet anlagt, blandt andet ved Kroghomvej og Frode Fredegods Vej.

Den samlede supercykelsti skal være 7 km lang og og løbe langs Krogholmvej, fra Stenløse Station til Jyllinge. Der kommer dog til at gå lidt tid endnu, inden den er helt færdig.

"Det sidste stykke, fra Frode Fredegods Vej til A6, er tæt på at blive færdig. Skal jeg gætte på noget, er hele stien klar sidst på året, eller ved starten af det nye år", siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Stien har været forsinket flere gange. I februar 2018 forventede man den færdig til december samme år, men i oktober 2018 lød det, at en forsinkelse ville betyde "først i 2019". Men nu skulle den være god nok:

"Mange har jo allerede taget noget af ruten i anvendelse", konstaterer Bo Vesth Den første forsinkelse handlede blandt andet om usikkerhed om linjeføringen. Den seneste forsinkelse skyldes en høring af private lodsejere om ekspropriation. Der ventes afklaring midt i juli.

Hvad er en supercykelsti?

"Jeg vil blive meget overrasket, hvis der bliver klaget", siger Bo Vesth, der tilføjer:

"Jeg vil hellere, at vi gør tingene ordentligt og hører alle, end at vi "moser" noget igennem som kommune. Det er vigtigere, end hvornår vi lige er færdige."

Supercykelstien er en "afstikker" til et større projekt, C97 mellem Frederikssund og Kongens Nytorv, som blev indviet i 2017. "Jyllingeruten", som den lokale rute kaldes, får navnet C76 og bliver anlagt som en dobbeltrettet cykelsti.

En supercykelsti er udført med så få forhindringer som muligt, og der lægges større vægt på sikkerhed, tryghed og komfort. Det betyder blandt andet tydelig skiltning, bedre asfalt og mere snerydning

Publiceret 09 July 2019 06:02