Mikkel Haagh bor i Ganløse, men har siden 7. klasse gået på Marie Kruses Skole i Farum. Nu har han kvalificeret sig til OL i matematik. Foto: Privat

Mikkel Haagh bor i Ganløse, men har siden 7. klasse gået på Marie Kruses Skole i Farum. Nu har han kvalificeret sig til OL i matematik. Foto: Privat

Mikkel fra Ganløse skal til OL i matematik: "Vi kommer nok til at snakke om matematik"

Som elev i 9. klasse er 16-årige Mikkel Haagh den yngste danske deltager i OL i matematik, som afholdes i denne uge i Bath i England

Af
Anne Lønstrup

16-årige Mikkel Haagh er på vej til OL i matematik.

Han går i 9. klasse på Marie Kruses skole og har ikke helt besluttet sig endnu, men han regner med at læse til matematiker, datalog eller måske ingeniør som hans far.

Matematik har altid været hans yndlingsfag, men interessen blev for alvor vakt, da han fra 7. klasse skiftede fra Ganløse Skole til Marie Kruses Skole. Hans matematiklærer fik ham samme år med på en talent-camp, hvor han for første gang mødte andre matematik-talenter fra hele landet.

I 8. klasse kom han til Georg Mohr-konkurrencen med ca. 20.000 deltagere. Feltet blev barberet ned til 1500 i runde to, hvorpå 50 unge kom videre til vinderseminaret.

”Derefter deltog jeg i det nordiske mesterskab og kom i løbet af 2018 til fire andre trænings-camps i Sorø. Jeg lærte en hel masse, og det gav udbytte, for i 9. klasse lykkedes det mig at komme i top 6 i Danmark, og derfra blev jeg kvalificeret til OL,” fortæller Mikkel Haagh.

Han er nu på vej til Bath i England, hvor OL i matematik finder sted. Konkurrencen varer i to dage, hvor de unge to dage i træk får 4,5 time til at løse tre opgaver. I alt er der 500 deltagere fra hele verden. Kravet er, at de er under 20 år, og at de ikke er begyndt på en universitetsuddannelse.

”Jeg glæder mig til at møde en masse andre elever fra hele verden. Det kan give mig kontakter, som giver en masse, hvis man som jeg gerne vil arbejde med matematik, men det vigtigste er at mødes og snakke. Vi kommer nok til at snakke om matematik,” siger Mikkel Haagh.

Jagter erfaringen

Udover matematik bruger han en del tid på at spille fodbold i Ganløse, at være sammen med venner og at spille på computer. Han rejser til Bath sammen med de øvrige fem danske deltagere og en leder. Skulle det ikke lykkes ham at få en super placering i år, er han rolig med det:

”Det vigtigste er at opleve og få erfaring. Jeg har også tre år mere, hvor jeg kan deltage. Det håber jeg på,” siger han, der som den eneste af de danske deltagere går i 9. klasse. De øvrige går i 2. og 3. G, og to af dem er for øvrigt også fra Marie Kruses Skole.

Publiceret 09 July 2019 10:03