En forlængelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen skal have en høj politisk prioritet. Modelfoto

En forlængelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen skal have en høj politisk prioritet. Modelfoto

Dansk Byggeri om nye politiske forhandlinger: "Vi har hårdt brug for en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen"

"Vi har brug for, at politikerne på Christiansborg med den nye transportminister i spidsen hurtigst muligt går i gang med opgradere vores infrastruktur," lyder det fra Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland

Før og under valgkampen var der blandt partierne på Christiansborg bred enighed om at investere milliarder af kroner i vores infrastruktur.

Både den tidligere regering og Socialdemokratiet havde mange vigtige vejprojekter med i deres trafikplaner, der samfundsøkonomisk giver et højt afkast.

"Det skabte begejstring hos mange her i Nordsjælland, hvor både borgere og virksomheder hver dag spilder over 140.000 timer på vejene på grund af trængsel. Dertil kommer forsinkelser og problemer i togdriften. Men nu hvor valget er overstået, vil den nye transportminister Benny Engelbrecht indkalde til nye forhandlinger og have alle aftalte infrastrukturprojekter på bordet igen," siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

Må ikke spilde tiden

Han har et klart ønske, inden der tages hul på de nye trafik-forhandlinger.

"Det er rigtig fint med en ambition om brede trafikforlig, men vi må ikke spilde tiden. Vi har brug for, at politikerne på Christiansborg med den nye transportminister i spidsen hurtigst muligt går i gang med opgradere vores infrastruktur - ikke mindst på vejene. Trængsel skaber mere CO2-udledning, så det er faktisk grøn fornuft at få bugt med trængslen. Her i Nordsjælland har vi hårdt brug for fx en forlængelse af Hillerødmotorvejen, en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen, en opgradering af Ring 3 og Ring 4 og forbindelserne mellem dem. Der er også brug for bedre togdrift på Kystbanen og hurtigere S-tog. Projekter der alle giver et højt samfundsøkonomisk afkast. Jeg kan derfor kun appellere til, at de nye forhandlinger bliver korte, og at politikerne gør, hvad de kan for at fremrykke nogle af de vigtige infrastrukturprojekter," siger Jørgen Simonsen og fortsætter:

"Vi har spildt nok tid i trafikken her i Nordsjælland, og det er vigtigt, at vi ikke starter forfra igen. Gør kort proces og få hurtigst muligt sat byggeriet af samfundsnyttige infrastrukturprojekter i gang. Det er jeg sikker på, at rigtig mange i Nordsjælland vil give mig ret i."

Publiceret 12 July 2019 11:42