Egedals andel af dagpengemodtagere ligger på 2,54 procent, hvilket placerer kommunen på en tredjeplads - kun overgået af Allerød og Skanderborg Kommune. Modelfoto

Egedals andel af dagpengemodtagere ligger på 2,54 procent, hvilket placerer kommunen på en tredjeplads - kun overgået af Allerød og Skanderborg Kommune. Modelfoto

Undersøgelse: Egedal har tredjefærrest dagpengemodtagere

Ifølge Samlino.dk, så ligger Egedal Kommune i top-5 over kommuner med færrest dagpengemodtagere per forsikringsaktiv

Af
Kenneth Tanzer

Der er i dag knap 80.000 fuldtidsledige dagpengemodtagere i Danmark, men kun et fåtal af dem har bopæl i Egedal Kommune.

Det viser en ny undersøgelse fra sammenligningsplatformen Samlino.dk.

Egedal Kommune har nemlig tredjefærrest dagpengemodtagere per forsikringsaktiv (a-kasse-medlem, red) i hele landet. Egedals andel af dagpengemodtagere ligger på 2,54 procent, hvilket placerer kommunen på en tredjeplads - kun overgået af Allerød og Skanderborg Kommune.

Resultatet af undersøgelsen, som Samlino.dk har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, Arbejdsmarkedsstyrelsen og Beskæftigelsesministeriet, bliver mødt med glæde hos Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

"Det er en rigtig fin placering, som vi kun kan være tilfredse med. Det er altid dejligt, når vi klarer os godt i diverse undersøgelser. I forhold til dagpengemodtagere, så har vi altid ligget højt og kæmpet med Allerød om topplaceringen," siger Charlotte Haagendrup, der ikke er overrasket over, at Egedal har tredjefærrest dagpengemodtagere.

Forventet

"Når man kigger på vores borger-sammensætning, så er det nok forventet, at vi ligger højt på listen og har rigtig mange i arbejde, men derfor er det stadig yderst glædeligt," siger Charlotte Haagendrup.

Mens Egedal, Allerød, Skanderborg, Solrød og Hedensted soler sig i top-5, så er glæden nok til at overse i kommuner som Læsø, Samsø, Ishøj, Bornholm og Brøndby. De har nemlig flest dagpengemodtagere per forsikringsaktiv.

Kommunen med flest dagpengemodtagere er Læsø med 9,78 procent.

Man kan læse meget mere om undersøgelsen på: https://www.samlino.dk/blog/dagpengemodtagere-i-danmark

Publiceret 12 July 2019 06:03